Австрия затяга граничния контрол с всички съседни държави

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2021 в 20:58 785 0

Карл Нехамер

От утре Австрия затяга контрола по границите с всички съседни държави. Днес следобед австрийският министър на вътрешните работи Карл Нехамер е говорил по телефона със своя германски колега Хорст Зеехофер по този въпрос, предвидени са разговори с всички негови колеги от останалите държави, които граничат с Австрия, съобщават местните медии.

Пътуванията трябва да се сведат до минимум, е заявил Нехамер в съобщение по този повод. "Защото много малко са изключенията, в които пътуванията са неотложни", заявява вътрешният министър.

Граничният контрол трябва да се превърне във вълнолом за инфекционните вериги, които стават все по-опасни заради вирусните мутации.
Докато по границите със Словения и Унгария се извършва постоянен граничен контрол още от времето на бежанската криза през 2015 г., границите с Чехия и Словакия се контролират едва от месец насам поради големия брой на новозаразените. По границите с Германия, Италия, Швейцария и Лихтенщайн до днес се правят проверки на случаен принцип. От утре те ще станат по-интензивни. Според Министерството на вътрешните работи контролът по границите ще се извършва в сътрудничество с полицейските служби на съседните държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X