Великият Карпов: Западната цензура е по-страшна от съветската

Русофобията по света е невиждана, не ни дават думата, аргументира се депутатът

OFFNews 15 юни 2017 в 18:45 10589 10

12-ият световен шампион по шахмат Анатолий Карпов се оплака от тоталната русофобия по света. Депутатът говори за нея пред сайта на радио "Эхо Москвы".

"В днешни дни русофобията е страшна! Ако участвам в предаване на немска, френска телевизия, мога да говоря само за шахмат! Ако е за политика, ме прекъсват:

"Недейте, знаете, в рамките на това предаване това няма да бъде излъчено. Не, за това няма да говорим". Сега на Запад цензурата към Русия е доста по-силна дори от съветската цензура", заключи гениалният шахматист.

По негови думи никой не иска да слуша руски делегации на западни политически форуми. "Бях в Брюксел, бях в Страсбург. В Страсбург дори не ни дадоха думата.

А ако вие не слушате отсрещната страна, за какво въобще да разговаряте! Сами ли си говорите? Никой не иска силна Русия", добави Карпов.

Той удържа шахматната корона в продължение на 10 години, но през 1985 г. е развенчан от Гари Каспаров, сега политически противник на властта в Русия. Карпов става гросмайстор на 19 години. На 23 вече е заслужил майстор на спорта на СССР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

10

Hissarion

16.06 2017 в 17:39

Това величие напоследък идва в повече: великият Карпов, великият Путин, великият Меси... Човек ще рече, че сме в ранното християнство и всеки втори се величае, защото господ му го говори.

8596

2

NikiDanev

15.06 2017 в 19:47

А и великите също могат да ближат задници, не по малко велико, нали?

8596

1

NikiDanev

15.06 2017 в 19:46

Ама наистина е прав другаря Карпов, вместо да харесват това, че граби територии, че убиват украинци, че са си създали държави във всички бивши републики, заплашват Прибалтика, западняците ги ругаят, ама може ли такива неща. Цензура, върла цензура е това, не е като свободното слово по Спутник и Русия Тудей, там има пълна свобода на харесване на Путин