Във Франция си спомниха за Емил Костадинов покрай баскетболния шамар

OFFNews 14 септември 2018 в 11:38 1801 0

Призракът на Емил Костадинов изплува по страниците на френския спортен печат покрай знаменитата победа на баскетболистите ни над "петлите" в квалификациите за Мондиал 2019.

"Лъвовете" на треньора Любомир Минчев съкрушиха третия в световната ранглиста тим на Франция и му нанесоха първо поражение в кампанията. Класирането на Франция за световното не е заплашено, но шамарът е звучен и отекна мощно. Ето какво написа пратеник на "Екип" в Ботевград Арно Льокомт в репортажа си.

"Квалификации без традиционната издънка за Франция нямаше да са пълни. България, петдесета в света, с шест хиляди регистрирани баскетболисти, победи третата в класацията на ФИБА Франция, в чудесна атмосфера в залата в Ботевград.

Трите хиляди фенове по трибуните, осеяни със симпатични зелени ябълкови седалки, създадоха атмосфера, сякаш са поне 15 000 в последните пет минути на мача.

"Историческа победа срещу Франция", крещеше говорителят в залата, а Везенков, Дий Бост и останалите празнуваха с публиката, сякаш се бяха почувствали като Емил Костадинов, който през 1993 година лиши Франция от участие на световното в САЩ", пише в материала на "Екип".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!