Quantcast

Прощаваме се със Симеон Варчев в четвъртък

OFFNews Последна промяна на 24 ноември 2020 в 19:43 1242 0

След дълго боледуване вчера на 77-годишна възраст почина една от иконите в българското баскетболно треньорство Симеон Варчев.

Погребението на придобилия статут на патриарх на варненския баскетбол специалист ще се състои в четвъртък. Той ще бъде изпратен за последен път в 12:30 в Централен гробищен парк в Морската столица.

Преди това, от 9:30 до 11:30, всички опечалени ще могат да си кажат последно сбогом с бившия национален селекционер в зала "Христо Борисов".

Симеон Варчев ще остане в най-епичните и важни страници от историята не само като перфектен баскетболен специалист, а най-вече като всеотдаен човек.

Дори само една част от делото му е достатъчна за спортната гордост на България. Той е откривателят и създателят на десетки баскетболни таланти, сред които Георги Глушков и Тодор Стойков, Деян и Калоян Иванови и много други.

"Загубих настойник, треньор, приятел, другар. Докато бях в Ямбол. Много ми е тежко. Огромна загуба. Не само за мен, а и за баскетбола. Голяма загуба за баскетбола в България, за варненския баскетбол.

Бил е пример за много. Истинска Икона. Пример за подражание за професионализъм. Можеше още. Рано си отиде", заяви президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !