Потушават скандал с дъх на пари в щангите

OFFNews 07 ноември 2016 в 14:52 5032 0

Скандал с дъх на пари се разрази в българските щанги. Недоволни треньори се оплакаха, че длъжностни лица са подправяли протоколи от състезания, за да могат определени клубове да получават финансиране от Министерството на младежта и спорта.

Конкретният случай касае последното държавно първенство за кадети в Сопот. Състезателят Алишан Али от Добруджа минава на кантара в категория над 94 кг, но не участва в състезанието. В протокола обаче е записан като пети в крайното класиране с шест сполучливи опита.

По този начин клубът регистрирал дейност и получавал съответното финансиране. Това не се случвало за първи път и имало случаи, когато нефункциониращи клубове прибирали по 6-7000 лв месечно, без да извършват никаква дейност.

От федерацията по вдигане на тежести реагираха светкавично на сигнала.

"Българска федерация по вдигане на тежести направи спешна проверка по повод информациите за неточно изготвен протокол в кат. +94 кг при кадетите на последното Държавно отборно първенство в Сопот. Стана ясно, че е допусната техническа грешка при вписването на състезател на СКВТ "Добруджа" Алишан Али, без това да ощети съперник.

Заради груба небрежност ще бъде наложено наказание на длъжностните лица, отговорни за изготвянето на протокола. Съобразно случая, в бъдеще БФВТ реши да въведе допълнителен контрол при провеждането на първенствата и оформянето на резултатите от тях", пишат от централата с председател Неделчо Колев, баща на попзвездата Рут Колева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови