Пик на болни от COVID в Китай три седмици преди Олимпиадата

OFFNews 17 януари 2022 в 12:14 7081 1

Снимка Getty Images

Три седмици преди Зимните олимпийски игри дневният брой на новите случаи на COVID в Китай е на най-високото си равнище от март 2020 г. Това става на фона на усилията на Пекин да премахне от територията на страната силно заразния вариант Омикрон, предаде Франс прес.

Днес бяха регистрирани 223 нови случая, включително 80 в засегнатия от коронавируса пристанищен град Тянцзин. Установени бяха също 60 нови случая при пристигнали от чужбина въпреки строгия граничен контрол.

Атлети и представители на страните вече пристигат в китайската столица в очакване на Игрите. Те влизат в силно контролирана зона, която ги изолира от останалото население.

След откриването на един случай на Омикрон в Пекин през почивните дни властите наложиха по-строги правила за пристигащите в столицата от други райони на страната. Те вече ще трябва да представят отрицателен тест преди пътуването и още един след пристигането си. Жителите на столицата са приканени да не напускат града през предстоящите празници за китайската Нова година. Тя се отбелязва на 1 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!