Отмениха всички спортни събития в Турция, легенда моли за помощ

OFFNews 06 февруари 2023 в 17:23 7295 1

Турция

Снимка Колаж

Волкан Демирел моли през сълзи за помощ в Хатай

Всички спортни събития в Турция бяха отменени във връзка с опустошителните земетресения в страната.
"Всички национални спортни събития, които се провеждат у нас, се прекратяват до второ нареждане.

Всички наши съответни звена са в готовност под координацията на Службата за извънредни ситуации", написа министърът на младежта и спорта Мехмет Касапоглу в Туитър.

По предварителни данни в момента под развалините са хиляди хора, сред които и десетки спортисти, с които няма връзка на този етап. Много известни спортни личности призоваха за подкрепа на Турция. Сред тях беше и легендарния бивш вратар на националния отбор Волкан Демирел, който в момента е треньор на Хатайспор. Град Хатай е сред най-сериозно пострадалите от трагедията.

"Тук всички са нещастни. В Хатай умират хора. Моля за помощ. Почти нищо не можем да направим сами. Ситуацията е тежка не само в Хатай, а и в съседните провинции. Моля, помогнете", каза през сълзи Демирел в социалните мрежи. Трима футболисти на Хатайспор са били извадени от разрушенията.

В неизвестност обаче е игралият и в Челси Кристиан Атсу, с когото няма връзка. Медиите съобщиха и за смъртта на вратаря на Малатияспор Еюп Тюркаслан, но информацията беше опроврегана от президента на клуба. Целият отбор на Марасспор пък се оказал затрупан под развалините на паднал хотел. Един представител е спасен, останалите се издирват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови