Официално: Забраниха и на руските параолимпийци да участват в Игрите

OFFNews 07 август 2016 в 18:29 4944 3

Официално: Забраниха на руските параолимпийци да участват в Игрите

Международният параолимпийски комитет обяви официално, че руските параолимпийци няма да участват на Параолимпиадата в Рио заради допинг скандала в страната.

Участието на руснаците беше спряно след доклада на професор Макларън, в който бяха направени разкрития за системен прием на допинг от руските атлети. Според доклада руската държава поддър са забранени от конкуриращи се в Рио през 2016 Параолимпиадата след допинг.

Президентът на МОК Томас Бах обеща "възможно най-строгите санкции" и определи разкритията като "шокираща и безпрецедентна атака към честността на спорта и олимпийските игри".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12738

2

Mr Hivaga

07.08 2016 в 23:55

"Официално: Забраниха и на руските параолимпийци да участват в Игрите" И да е имало някаква идея да се накара Русия да вземе по-сериозни мерки в допингите в спорта това решение показва ,че зад всичко няма нищо чисто а е просто някакъв болен реваншизъм. Просто запада беше свинал на хегемония, която след безумните изцепки на Буш и Клинтън приключи, за добро или лошо запада не управлява вече света света :). Приключи колкото по-рано се скъса зависимоста между Брюксел и Вашингтон толкова повече шанс ще имаме в Европа да живеем по-добре.
 
X

Подкастът на OFFNews