Обвиниха МОК за замитане на допинг скандала с Русия

OFFNews 01 март 2018 в 11:32 25113 0

Популярният журналист от германския тв канал ARD Хайо Запелт се изказа изключително критично след решението на МОК да възстанови членството на Русия в олимпийското движение.

Това се случи вчера, 28 февруари и на практика означава, че руските олимпийци вече ще могат да участват на Олимпиада под флага и химна на своята страна.

Членството на Русия бе отнето на 5 декември 2017 година и в Пьонгчанг руснаците се състезаваха под олимпийски флаг заради допинг манипулациите по време на предишната Зимна Олимпиада в Сочи преди четири години.

Въпреки всички твърдения, че в Корея ще участват само чисти руски спортисти, двама от тях бяха хванати с допинг.

Според Запелт решението на МОК си е чиста проба замитане на скандала, а е трябвало да се стигне до пълното му разплитане.

"Мисията е изпълнена. МОК възстанови правата на Русия все едно нищо не е станало. Беше ясно от самото начало, че кукловодът Томас Бах, прикрит зад добри намерения, ще погребе един от най-големите допинг скандали в историята на спорта", написа Запелт в Туитър.

Запелт е специализиран по темата с допинга. След серия от негови документални филми се стигна до руската атлетическа федерация през есента на 2015 г. и последвалото недопускане до игрите в Рио 2016.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !