Националите на колички останаха трети в групата

OFFNews 01 август 2019 в 21:47 1429 0

Националният ни отбор по баскетбол на колички остана на трето място в група А на европейското първенство в Дивизия C, на което София е домакин. Това стана ясно, след като в последния си мач от груповата фаза днес тимът ни претърпя поражение от Португалия с 34:72л информира bgbasket.com.

Така България завършва с баланс 1-2, докато на четвъртата позиция остава Унгария без победа. Португалия и Чехия продължават към полуфиналите, като в директен мач утре сутрин ще определят кой ще е първи в групата.

България и Унгария ще играят за разпределение на местата от пето до седмо, заедно с последния отбор от група B, който също още не е ясен. По регламент, третият в група А (в случая България) ще играе директно за петото място срещу победителя от мача между останалите два тима. Това означава, че утре нашите почиват, а на 3 август от 11:30 часа ще изиграят последния си двубой от шампионата.

Днешният мач срещу Португалия на практика се реши още през първата част. Съперникът ни започна срещата със серия от 17:0, а след десет минути игра вече водеше с 25:2. Вторият период бе много равностоен, като на почивката гостите имаха преднина при 39:15.

Португалия продължи да увеличава аванса си и след паузата, а преди последната част бе напред с 59:24. До края тимът поддържаше разликата в своя полза и спечели убедително.

Най-резултатен за българския тим бе Мартин Иванов с 11 точки и 7 борби. Със 7 точки и 10 борби се отчете Стюарт Олсън.

За съперника Марсио Диас отбеляза 20 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови