Националите ни по баскетбол на колички на косъм от обрат срещу Чехия

OFFNews 01 август 2019 в 11:57 1729 0

Снимка Youtube

Малко не достигна на националите ни по баскетбол на колички да направят обрат срещу силния отбор на Чехия. Момчетата ни имаха шанс да се върнат в мача след 21 точки разлика на почивката, но загубиха с 37:46.

Това бе втората среща на тима ни от груповата фаза на Европейското първенство, дивизия С, на което София е домакин тази седмица. До момента играчите на Владимир Искров са с победа и загуба, след като надвиха отбора на Унгария с 50:33. Днес им предстои мач срещу Португалия от 18:30 часа, пише "Bgbasket".

Първата четвърт от мача с чехите бе доста равностойна, като след нея гостите имаха само точка преднина – 10:9. След това обаче те подобриха нападението си, като се откъснаха напред с цели 21 точки разлика до почивката, където резултатът бе 34:13.

След паузата нашите бяха преобразени. Спечелиха третата част убедително и скъсиха разликата на 26:36. Българите продължиха с отличната си игра и през последната част, като се приближиха на едва четири точки от чехите – 35:39. Гостите не позволиха обрат и си върнаха преднината в последните минути, за да се стигне до победа.

За отбора ни Мартин Иванов записа 22 точки, 6 борби, 4 асистенции и 3 отнети топки. 5 точки и 12 борби записа Георги Иванов, а с 4 плюс 7 завърши Александър Попов.

За победителите Адам Ербен регистрира 23 точки и 15 борби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!