Министър Радостин Василев с приветствие по случай Деня на българския спорт

OFFNews 17 май 2022 в 12:49 1787 0

Радостин Василев

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев приветства спортисти, треньори, деятели на спорта по повод 17 май - Ден на българския спорт.

"СКЪПИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ,

ДЕЯТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА СПОРТА,

За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод 17 май - Ден на българския спорт!

На тази дата през 1894 г. в София пристигат първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария, които полагат основите на организираното спортно движение в страната ни след Освобождението.

Днес, благодарение на всички Вас, България има своята богата спортна история, белязана с титли, медали и рекорди от най-престижните спортни форуми. Десетилетия наред Вие доказвате, че нашата страна има своите големи атлети, които утвърждават и развиват традициите на българската спортна школа.

Това е огромен труд, който Ви коства много, но примерът, който давате на младите ни състезатели е безценен. Вярвам, че той ще ги насочва в техните стремежи и амбиции за покоряване на най-високите върхове в спорта.

В днешния празничен ден приемете моите благодарности и пожелания за здраве, бъдещи спортни успехи и победи. Вярвам, че с общи усилия ще изведем спорта до нови висини!

Честит празник!", пише в приветствието от министерството на младежта и спорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови