Да мразим или обичаме Макс Верстапен

Донислав Донев 04 септември 2018 в 15:07 6825 0

Снимка Instagram: Max Verstappen

Младият бунтар на Формула 1 Макс Верстапен набира все по-голяма популярност сред феновете на моторните спортове. Мнението за него обаче е повече от противоречиво, тъй като пилотът на Ред Бул Рейсинг определено демонстрира тотално неуважение към опоненти и ръководство в най-гледаната автомобилна надпревара.

Какво е положителното от това? По-възрастните фенове на Формула 1 вероятно се досещат. Историята на този спорт помни велики имена, като Джеймс Хънт, Йохан Ринт, Джаки Икс, Ники Лауда и още много други, които за времето си бяха бунтарите, лошите момчета, гладиаторите и много от състезанията, в които са участвали, са били свързани със скандали. 

Да вземем един пример от белгиийския пилот, който стана известен с прякора "Бебешкото лице". През 1971 година по време на Гран При на Белгия състезатели се обединяват и решават да саботират състезанието заради лошите условия на пистата, която застрашава тяхната безопасност.

Всички били в покоите си, извън болидите, на сянка, криейки се от горещото слънце. На фона на цялата тишина внезапно един двигател озвучил целия район. Всички пилоти си казали "Това трябва да е Икс". Така и било. Без да говорят каквото и да било, останалите състезатели се качили в колите си и започнали да опознават пистата, a механиците обединили сили и собственоръчно започнали да ремонтират счупените мантинели и всички други недостатъци на трасето.

В този смисъл различните винаги са били интересни, различните винаги са привличали вниманието на феновете със своите индивидуалности и качества. Логиката сочи, че младият Верстапен може да се определи като типичен бунтар в съвременната Формула 1.

Тази неделя той отново попадна в полезрението на ръководството на FIA, след като не остана доволен и не се съгласи с наказието от 5 секунди, което получи за инцидента с Валтери Ботас в Гран При на Италия. Двамата водеха сериозна битка за третото място, когато пилотът на Мерцедес атакува в последните обиколки, но бе затворен от съперника си, удариха се леко и финландецът продължи направо.

Верстапен получи наказание от 5 секунди, заради което се лиши и от 4-ото място. Това доведе до много нецензурни реплики от белгиеца по адрес на стюардите. Сега ще последват много отрицателни, но и много положителни реакции за постъпката му, тъй като безспорно е, че хората обичат, когато се хули някое ръководство. Факт.

Спортът има нужда от такива като него. Те са обичани и мразени, победители и катастрофирали. Сега Макс трябва да спечели титла, за да се нареди до онези имена, които бяха споменати и да намери мястото си сред онези бунтари, лоши момчета и гладиатори. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови