БОК: Спортистите в Рио не пускат чистачки заради кражби, не е имало агресия

OFFNews 15 август 2016 в 17:58 3292 1

Българските спортисти в Рио не пускат в блока си чистачки без надзор заради кражби, а агресия не е имало. Това обявиха от Българския олимпийски комитет по повод това, че чистачка в олимпийското село се е оплакала от агресия от страна на български спортисти. 

"Ръководството на българската олимпийска делегация в Рио за пореден път изразява своята тревога и възмущение от продължаващите кражби в блока на българските спортисти", подчертават в изявлението си от БОК.

Малко преди 10 ч. сутринта двамата състезатели по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев отказали апартамента им да бъде почистван без надзор от обслужващия персонал в олимпийското село, след като предния ден от стаите им са изчезнали лични вещи - мобилни телефони, таблети и др.

Божилов и Василев са излизали, когато 4 от чистачките се опитали да влязат без съгласие в апартамента им. Двамата състезатели отказали почистване. Чистачките обаче настояли, при което състезателите им препреили пътя и ги подканили да излязат, за да могат да затворят вратата, тъй като им предстои излизане, обясниха от БОК.

Една от чистачките по-късно подала оплакване в администрацията. 

Според БОК обаче обвиненията ѝ не отговарят на истината.

"Имайки предвид реалните обстоятелства, все още съществуващата постоянна опасност от кражби и нежеланието на спортистите да бъдат притеснявани, ръководството на Българската олимпийска делегация намира за крайно неуместно и спекулативно подобно поведение от страна на обслужващия персонал", подчертаха оттам.

"Напомняме, че шефовете на българската мисия в Рио вече няколко пъти подават жалби за откраднати вещи на български спортисти, треньори и официални лица от делегацията ни точно по време на почистване на техните стаи в олимпийското село. Тези оплаквания досега са без никакъв резултат. Това е и причината повечето от българските спортисти да отказват чужди лица, особено от почистващия персонал, да влизат в техните апартаменти, за което вчера бе изпратен официален сигнал до координатора за България на Олимпийските игри в Рио", допълниха те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови