България спечели бронзов медал на Световния отборен бридж шампионат в Лион

Родните бриджори победиха отбора на Нова Зеландия в борбата за третото място

OFFNews 27 август 2017 в 13:25 2412 1

Българският национален отбор извоюва бронзово отличие на 43-тия Световен отборен бридж шампионат, който се проведе между 12 и 26 август 2017 г. в Лион, Франция.

Отборът ни в състав: Диана Дамянова - Виктор Аронов, Иван Нанев - Юлиян Стефанов, Владимир Михов - Георги Караколев, победи в оспорваната надпревара за третото място отбора на Нова Зеландия с краен резултат 203:187 импа.

Първенството се проведе в две фази: квалификационна по схема "всеки срещу всеки" и фаза на нокаут срещи. В първия етап целта на 22-та отбора, спечелили квота за участие на световното първенство, е да се класират в първата осмица, с което осигуряват участието си във втората фаза. Отборът на България натрупа общо 247.61 VP и се нареди на 6-то място в класирането, като изпревари традиционно силните отбори като Монако, Германия и Италия.

На четвъртфинала националният ни отбор се срещна с първия състав на САЩ - отбор USA 1. Срещата се проведе в 6 сегмента по 16 дона или общо 96 дона, изиграни в 2 дни. Нашите започнаха срещата много успешно и за първите 2 сегмента бяха водещият отбор.

От третия сегмент USA 1 показаха, защо са смятани за едни от фаворитите в състезанието и поеха лидерството в срещата почти да самия й край. Въпреки високото ниво на играта им, нашите национали успяха да се мобилизират, обърнаха резултата в последния сегмент и спечелиха срещата с краен резултат от 239:226 импа.

На полуфинала България се изправи срещу втория американски отбор - отбор USA 2, като отново водеше в първите два сегмента, а в следващите САЩ поведе минимално в резултата и победи в срещата със 182:216 импа.

Световният отборен бридж шампионат продължи за България с плейофна среща за третото място срещу отбора на Нова Зеландия, в която нашите бяха водачи в резултата през всичките 6 сегмента и спечелиха бронзовите медали с краен резултат 203:187 импа. По този начин България повтори успеха си от Световния отборен бридж шампионат през 2009 г. в Сао Пауло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови