Ангел Русев след драмата в Богота: Бях в шок, не знаех къде съм

OFFNews 08 декември 2022 в 18:36 2863 1

Ангел Русев

Снимка БФ Вдигане на тежести

Ангел Русев

"Бях в шок. За първи път изпадам в подобно състояние. Не знаех къде съм.", това заяви пред bTV щангистът ни Ангел Русев, който преживя страхотна драма на световното първенство в столицата на Колумбия Богота. Припомняме, че спортистът ни колабира на подиума и няколко безкрайни секунди беше в безсъзнание, докато му се оказваше помощ.

Тежкоатлетът ни сътвори подвиг в кат. до 55 кг. Русев не спечели медал, остана шести, но волята му да воюва до последните си сили и да не се предаде пред ужасяващата болка в рамото, трябва да служат за пример на всички.

"Едва когато единия от съдиите ми вдигна ръката и като се огледах наляво и надясно и видях светлините, едва тогава се опомних, че съм в залата.", разказва европейският шампион, който остана шести в своята категория в колумбийската столица. При последния си опит на 145 кг в изтласкването гледката бе потресаваща.

"Преди опита си повтарях, че ще се справя, че мога да го направя, че ще успея. След това, дори и в момента, в главата ми се въртят мисли, че съм се провалил. За едни може да е успех да са шести в света, за мен това е твърде далеч от медалите.", признава една от младите надежди на родната тежка атлетика.

Русев контузи рамото си още в първото движение – изхвърлянето, но отказа да послуша треньорите си и да прекрати участие:

"Не исках да спирам, толкова време съм се борил, не съм отишъл до Колумбия за един опит на световното."

Ангел Русев тепърва ще бъде подложен на обстойни медицински прегледи, за да се установи точната степен на травмата и едва тогава да се прогнозира кога може да се завърне на подиума.

"Човек трябва да се бори за мечтите си. В спорта няма "не мога", в спорта има само "не искам". Исках да дам пример и на сестра ми, и на всички млади спортисти, че не бива да се предават пред болката и разочарованието", казва още българинът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков