200 души караха колело в София, за да подкрепят хората с хемофилия

Социално-спортното събитие се проведе в 4-те най-големи града у нас и събра над 600 позитивни колоездачи, които показаха съпричастност към хората с това заболяване

ОFFNews 24 април 2018 в 11:32 11059 0

На 21 април Българската асоциация по хемофилия за трета поредна година организира велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия, който стартира точно в 11:00 ч. едновременно в четирите най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна и Бургас.

Над 200 души караха колело в събота сутрин в знак на съпричастност към хората с това заболяване от Пилоните на НДК до началото на Южния Парк , като част от кампанията „Споделянето е сила“ и велопоход „Заедно“ в град София.

Асоциацията получи подкрепата и на множество неправителствени организации, както и на редица публични личности, които споделяха с видеа в социалните мрежи.

Тази година кампанията премина под надслов „Споделянето е сила“, с което бе призован публичния сектор и здравните институции да станат по-колаборативни с неправителствените организации, които работят в посока подобряване на условията на живот на деца, младежите и възрастните в този специфичен случай - пациентите с хемофилия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews