Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Предимствата на проточните бойлери

OFFNews 03 ноември 2022 в 13:28 2493 0

Снимка

Изборът на уреди за дома е от ключово значение както за вашия личен комфорт, така и за сметките, които ще пристигнат при вас в края на месеца.

В голямото разнообразие от продукти и марки е трудно да се ориентирате кой модел на дадения уред би бил най-икономичен и подходящ за нуждите ви.

Когато става дума за бойлера, това важи с пълна сила – важно е да изберете такъв, с който няма да имате големи загуби на топла вода и енергия и ще намалите разходите си.

Тук ще разгледаме предимствата на един от най-икономичните варианти, а именно проточния бойлер.

Защо да изберете именно проточните бойлери

Проточните бойлери са изключително компактни, тъй като имат малък водосъдържател, който обаче съдържа много мощни нагревателни елементи.

Тези модели се наричат проточни, тъй като водата преминава през тръбите на контейнера след пускане на уреда и се загрява мигновено.

Тази технология има много предимства, които правят този вид отоплителни уреди изключително икономични и ефективни.

Ето кои са най-големите предимства на проточния бойлер:

Голяма мощност

За да могат да загряват водата в моментът, в който тя протича през бойлера, нагревателите му работят с изключително голяма мощност.

Те могат да захранват няколко източника едновременно, в зависимост от мощността на самия модел.

В Praktis.bg ще намерите колекция от съвременни модели проточни бойлери от доказали се български и световни марки, с множество ползи за вашето домакинство.

Малки загуби

Водосъдържателят на поточните бойлери е малък и загрява толкова вода, колкото се използва. По този начин няма загуба на топла вода както при обемните бойлери.

Нагревателят на бойлера е в покой през повечето време и се задейства единствено, когато ползвате топла вода. Това гарантира, че няма да има излишни разходи и на електрическа енергия.

Проточният бойлер се монтира в близост до източника, който ще захранва, за да не се губи вода по тръбопроводите.

Ефективност

Тези бойлери спестяват голям процент от разходите за ток и вода поради иновативната си технология и интелигентното управление.

Проточният бойлер има и много по-дълъг живот от традиционния такъв. Той осъществява и възможността да имате топла вода винаги на разположение.

Проточните бойлери, предлагани от ПРАКТИС, са с иновативен дизайн, който включва допълнителни системи за енергийна ефективност и оптимизация на разходите на енергия.

Компактност

Поради малкият си водосъдържател и способността да загряват вода на момента, този вид нагреватели са изключително компактни. Те са удобно решение в случай, че няма прекарани тръби за топла вода.

Монтирането на този вид бойлер спестява много място в дома ви и позволява инсталацията му на по-нестандартни места като например перално помещение.

В помещенията, в които е необходима топла вода, но за кратко време, като кухнята например, а не като в банята, е икономически по-изгодно да се монтира проточен бойлер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!