Модните тенденции при спалното бельо

OFFNews 21 декември 2021 в 13:32 4868 0

Ако планирате да закупите спално бельо, тогава определено трябва да проверите какви модни тенденции следват дизайнерите за производството на този домашен текстил.

Преди няколко десетилетия изборът на спално бельо беше малък: той беше ограничен до бяло или памучни комплекти с предимно бял цвят (понякога с малки шарки или непретенциозна бродерия). Сега ситуацията се промени коренно: магазините предлагат широка гама спално бельо, изработено от различни тъкани. Освен това можете да изберете точно цвета, който ви харесва.

Най-често комплектите, които използваме за оборудване на мястото за сън и почивка, са ушити от следните тъкани:

  • Калико
    Основните са естествеността и екологичността, приятната текстура, хигиената и достъпността.
    Освен това е много лесно да се грижите за грубо бяло спално бельо: може да се пере в пералня, докато богатството на модела и геометричните размери на компонентите на комплекта остават същите. От този материал се шият както ежедневни, така и наистина елегантни модели, които се различават един от друг не само по дизайн, но и по плътност на тъкане на нишките.
  • Сатен
    Спално бельо от сатен също е в голямо търсене. Тази тъкан е изработена от усукана прежда с двойно тъкане. Степента на повърхностния блясък зависи от това колко плътно е усукано влакното. Сатенът се счита за един от елитните материали за изработка на спално бельо. Той е не само приятен на допир, но и наистина красив.
  • Коприна.
    Спалното бельо от коприна е един от най -скъпите варианти, особено когато става въпрос за набор от естествени материи.
    Обърнете внимание, че в повечето случаи магазините продават комплекти, създадени от синтетични влакна, което намалява разходите за копринени постелки. Независимо от това комплектите са с достатъчно качество и естетика. 
    Жакард.
    Комплектите от този плат могат да се превърнат в истинска декорация на спалнята. Те са разнообразни по цвят, а на повърхността на компонентите на комплекта има причудливи шарки (предимно ориенталски или флорални теми).
    Такова спално бельо ще ви осигури добра почивка, тъй като не пречи на обмена на въздух, може да абсорбира влагата и е леко.

Източник: spalnobelio.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови