Златната Станимира Петрова: Не мислех, че на финала ще победя толкова категорично

OFFNews Последна промяна на 02 юли 2019 в 15:53 1652 0

Златната медалистка от Европейските игри в Минск Станимира Петрова, която беше и родния знаменосец на закриването на надпреварата, се прибра на родна земя днес.

"Боксът сме там от началото до края - посрещаме всички, изпращаме всички. Радвам се, че се прибрах най-после в България.

За представянето - изключително щастлива съм най-вече заради факта, че на предишните игри отпаднах на четвъртфинал и нямах никакъв медал, а сега е златен.

Най-вече съм доволна от срещите, които изиграх. Особено на финала, отпуснах се и съм изключително щастлива. Не мислех, че на финала ще победя толкова категорично.

Когато се събудих сутринта, бях малко притеснена, но се опитах да се успокоя и явно се получи. Аз винаги отивам с нагласа за злато, но знам, че може да има изненада и разочарование.

Съгласна съм, че понякога има прегаряне, но не знам защо се получава - може би е заради големите очаквания върху мен.

Затова вече не обръщам толкова внимание на тези очаквания. Просто като си свърша работата, нека хората се радват", сподели Петрова на летище "София" тази сутрин.

Във финала на категория до 57 кг световната и двукратна европейска шампионка надделя с 4:1 (30-27, 30-27, 29-28, 29-28, 28-29) съдийски гласа над ирландката Микаела Уолш. Станимира беше по-активната боксьорка през почти цялото време и спечели и трите рунда в срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови