Тръмп гледа Багата срещу Черния звяр

OFFNEWS 31 октомври 2019 в 08:02 3453 0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да гледа най-добрия български боец Благой Иванов в действие в Ню Йорк този уикенд. Той е получил покана да заеме място сред ВИП гостите на събитието UFC 224 в „Медисън Скуеър Гардън“, но все още няма отговор от администрацията му.

„Вече се правят приготовления за присъствието му“, разкри пред „Ню Йорк Таймс“, цитиран от "Труд", един от служителите по сигурността на шоуто.

Тръмп е голям почитател на ММА и дори през 2000-а организира „UFC 28“, когато смесените боеве бяха забранени в повечето щати на САЩ.

„Никога няма да кажа лоша дума за Тръмп, защото той ни подаде ръка, когато прохождахме – заяви президентът на UFC Дейна Уайт. – Той беше единственият сериозен играч, който видя потенциала в нашия спорт тогава.“

Багата е част от шоуто UFC 244 на най-престижната организация в смесените бойни изкуства и ще се изправи срещу американеца Дерек Люис с прякор Черния звяр. За българина това е четвърти мач на това ниво, като досега има 3 победи и 1 загуба.

Боят му ще е втори от петте от главната програма, а гвоздеят е битката между американците Нейт Диас и Хорхе Масвидал, на която ще бъде разиграна титлата „най-гадното копеле“. Поясът ще бъде връчен от бившия кечист и настояща холивудска звезда Дуейн Джонсън-Скалата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови