Тайбе Юсеин и Мими Христова се класираха за полуфиналите в Минск

OFFNews 27 юни 2019 в 12:47 1811 0

Снимка БОК, Костадин Андонов

Тайбе Юсеин и Мими Христова стигнаха полуфиналите на европейските игри в Минск. И двете записаха по две победи в своите категории.

При 62-килограмовите Юсеин, която е световна и двукратна европейска шампионка, започна с победа над унгарката Габриела Слезиш - 6:0, а след това надви и шведката Йохана Метсън с 4:0. За място на финала Тайбе ще спори със старата си познайничка Юлия Ткач (Украйна), от която загуби във финала на "Дан Колов" по-рано тази година.

В категория до 57 кг Христова тушира на старта Франческа Инделикато (Италия), а след това се наложи и над Альона Колесник (Азербайджан) с 6:0. Съперничката й е трета от последните две европейски първенства. В полуфиналите по-късно Мими ще срещне Гун Бедиха (Турция).

При леките до 50 кг Миглена Селишка отново не успя да преодолее Оксана Ливач (Украйна), от която загуби във финала на европейското по-рано през годината.

Сега трикратната еврошампионка за девойки отстъпи с 1:2. А на старта българката не даде шанс на рускинята Анджелика Ветошкина - 11:0.

При тежките до 76 кг Мария Оряшкова приключи участието си, след загуба в първия кръг от украинката Ала Белинска с туш.

В категория до 68 кг София Георгиева преодоля успешно репешажите, като надви румънката Александра Анхел с 2:1. И в следобедния сеанс ще си оспорва бронза с Дануте Домикатите (Литва), пета от Евро 2019.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови