Назарян и Милов ще се борят на финалите на европейското по борба

OFFNews 22 април 2023 в 19:35 3198 0

Едмонд
Едмонд Назарян.

Едмонд Назарян и Кирил Милов се класираха на финалите на европейското първенство по борба в класически стил и утре ще се борят за титли.

Назарян е на финал в категория до 60 кг класически стил след трудна победа с 5:1 срещу арменеца Кеворк Гарибян. Двамата борци не се огънаха под партер в цялата схватка и в крайна сметка спечели по-техничният. При 1:1 Назарян избута съперника си извън тепиха за допълнителна точка, след което българският национал и миналогодишен вицешампион добави още три към актива си за крайното 5:1.

"Направихме добра подготовка, даже бяхме заедно с арменците и се познаваме добре. Излязох, борих се до края и се радвам, че спечелих. Вярвах, че ще го направя и излизам само с мисълта за победа. В борбата трябва да си винаги готов и да мислиш позитивно", каза българският национал след схватката.

Утре Назарян ще се бори за титла с молдовеца Виктор Чобану, който надви сърбина Джорджи Тибилов на втория полуфинал.

Кирил Милов продължава да бъде безупречен в защитата на титлата си, след като на полуфиналите надви със 7:0 италианския национал Николоз Какелашвили. Българинът не успя да отбележи точки от партера в първата част, но във втората атакува свирепо от старта и доминираше изцяло върху италианеца.

"Успях да постигна всичко, което исках за днес. Не допуснах грешки и това е много важно за такова първенство. Чака ме мач срещу Артур Алексанян, от когото имам да взимам реванш. Няма непобедими, но трябва да дам всичко от себе си", заяви той след схватката.

Алексанян спечели с техническо превъзходство полуфинала си срещу чеха Артур Омаров.

Утре Дейвид Димитров ще се бори на репешажите на категория до 72 кг

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови