Мачът Мейуедър-МакГрегър не успя да бие рекорда по пари от билети

Общите приходи ще са номер 1 в историята, Флойд е абсолютен властелин с 6 срещи в първите 7

Ивайло Йолчев 07 септември 2017 в 12:20 2402 0

Най-рекламираният мач в историята на бокса между Флойд Мейуедър и Конър МакГрегър не успя да бие рекорда по пари от продадени билети. Двамата се биха на 26 август в Лас Вегас, американецът спечели с технически нокаут.

Очакваше се приходите от надхвърлят 72,2 милиона долара, записани на мача между Флойд и Мани Пакиао през 2015 г. Изненадващо обаче се оказва, че цели 7000 места в T-Mobile Arena са останали празни.

Така са продадени билети за "едва" 55,4 милиона долара. И отрежда на сблъсъка второто място.

Тепърва обаче се изчисляват общите приходи. Не са дошли резултатите от продажбите от платените канали. 4,6 милиона души по света си купиха мача между Мейуедър и Пакиао. Все пак се очертава нов рекорд, като въпросната цифра ще бъде прескочена. Още не са обобщени резултатите извън територията на САЩ.

Вероятно ще бъде подобрен и рекордът от общи приходи. Билети, телевизии, спонсори, мърчандайзинг донесоха на организаторите на мача Мейуеъдър - Пакиао точно 620 милиона долара.

Все пак резултатите с билетите са сериозен удар. Продадените  места са били 13 094. Още 137 са билетите за спонсори и двата щаба. Залата в Лас Вегас обаче побира 20 500 зрители.

Припомняме, най-скъпият билет за шоуто вървеше 10 000 долара. Не цената обаче е оставила местата празни. Мнозина обявиха, че е смешно да хвърляш ММА боец срещу непобедения Мейуеъдър по правилата на бокса.

Флойд обаче се пенсионира с едни 300 милиона долара за 10 рунда и едва ли му дреме за празните места. Шест от седемте най-скъпи мача в историята на бокса са негови.

В клуба на Мистър Пари се е врязала само срещата между Ленъкс Луис и Ивендър Холифийлд през 1999 година. Тя фигурира под пето място в класацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!