Джошуа и Усик се премериха с поглед

OFFNews 23 септември 2021 в 20:17 3106 0

Снимка Getty Images

Звездите в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа и Александър Усик днес имаха първа среща очи в очи в Лондон. Носителят на титлите във версии WBA, WBO, IBF и IBO британец ще се изправи срещу украинския претендент на 25 септември на стадиона на Тотнъм в Лондон.

Съоръжението е едно от най-модерните в Европа. За последно Джошуа излиза на ринга през декември м.г., когато нокаутира българина Кубрат Пулев и защити поясите си.

Сега обаче му предстои ново предизвикателство срещу Усик, който е смятан за много обещаващ боксьор в тежката категория, след като си създаде репутация в по-долните теглови категории. Той е официален претендент на WBO.

Любопитното е, че Джошуа стана носител на три от шампионските си титли именно срещу украинец. През 2017 година той отне поясите от Владимир Кличко след победа с технически нокаут.

“Не познавам добре Усик, защото не прекарах достатъчно време в аматьорския бокс. Но аз много чета и мога да кажа, че харесвам украинския стил в бокса и обичам украинския народ. Срещал съм се с Владимир Кличко. Той е феноменален човек и шампион”, каза Джошуа на официалната пресконференция преди мача.

“Имам още много за постигане в своята кариера. Чувствам се много добре подготвен. Дълго време чаках този мач. Искам да благодаря на Джошуа и промоутъра му Еди Хърн, че всичко стана реалност. В събота ще направим поредна крачка в историята, за която после дълго време ще се говори и коментира”, каза от своя страна Усик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !