Дон Кинг: Поветкин е позор за бокса

OFFNEWS 18 декември 2016 в 21:31 11686 0

Култовият боксов промоутър Дон Кинг нарече позор руснака Александър Поветкин, който за втори път тази година беше хванат с допинг.

Руснакът изгърмя с мелдоний преди битката за титлата във версия WBC с Дионтей Уайлдър, а вчера беше хванат с друго забранено вещество преди мач с канадеца Бърмейн Стивърн, който трябваше да определи претендента за пояса на Уайлдър. Именно Кинг е агент на Стивърн и заради провала загуби доста пари и инвестирано време.

"Това момче е истинско посмещише. Подкрепям тезата, че победителите трябва да се определят на ринга, но мисля, че е време да се намеси правосъдието. Не знам какво правят в Русия със спортистите си, но е време да го прекратят. Ако не го направят те, то не трябва да им се позволява да продължават така", коментира Кинг.

След пропадането на боя с Поветкин се очаква WBC да определи Стивърн като задължителен претендент на пояса на Уайлдър и да определи дата за схватката.

"Има толкова чисти момчета в тежката категория, а този Поветкин ни загуби времето. Смятам да осъдя промоутърите му", добави Кинг.

В паниката около пропадането на мача хората зад Поветкин му организираха набързо мач с французина Жоан Дюопа, който се превърна също в посмешище. Руснакът нокаутира съперника в шестия рунд като го прати в безсъзнание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови