Дерек Люис мислел, че е загубил от Багата

OFFNews 08 ноември 2019 в 09:00 3740 0

Дерек Люис чистосърдечно си призна, че смятал, че е загубил мача срещу Благой Иванов-Багата от голямата гала в “Медисън Скуеър Гардън” на най-авторитетната ММА верига UFC. Това американецът, известен с прякора Черния звяр, направи в интервю във видео шоуто на известния репортер Ариел Хелуани.

В прочутата зала в Ню Йорк пред погледа на президента на САЩ Доналд Тръмп двама от тримата съдии взеха изключително спорното решение да отнемат победата на българската звезда от световен ранг в смесените бойни изкуства и да я дадат на представителя на домакините.

“Мислех, че съм загубил битката. Смятах, че ще присъдят победата на Благой”, казва американецът пред Хелуани, цитиран от "24 часа".

Преди да бъде обявено решението, Черния звяр очаквал, че българинът ще спечели с 2:1 рунда. В интервюто той признава, че ако бил съдия, щял да даде победата на Багата.

Черния звяр призна, че щял да даде победата на Багата, ако е съдия

“Смятах, че губя, заради събарянията ми на земята”, казва Люис. В трите рунда по 5 мин Багата успя да завърши 3 от 6-те си опита за сваляне на земята на съперника.

При единия от тях бе много близо до това да го приключи чрез гилотина. Според Люис тези действия на Иванов щели да донесат разликата в полза на българина.

Съдиите обаче не смятаха така и с 2:1 гласа присъдиха победа за Черния звяр, изненадвайки го приятно.

Общата статистика в ударите от мача бе 61:32 в полза на Багата. Заради загубата той се смъкна с 2 места в ранглистата при най-тежките на UFC и е 10-и. Въпреки победата Луис продължава да е 5-и.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови