Белберов стана вицешампион на ЕС

OFFNews 19 ноември 2018 в 04:17 3566 0

Българският боксьор Петър Белберов си тръгва със сребро от първенството на страните членки на ЕС, което се проведе в испанския град Валядолид. В заключителната среща в категория +91 килограма Белберов загуби от англичанина Фрейзър Кларк с 0:5 съдийски гласа.

Така България се пребори за два медала от шампионата на ЕС, след като Тинко Банабаков се окичи с бронз в кат. до 52 кг. За медали не успяха да се преборят другите ни двама представители Стефан Иванов (56 кг), Кирил Русинов (60 кг).

Тимът бе воден от треньора Жоел-Солер Арате и помощника му Александър Александров, а България имаше и свой съдия на шампионата в лицето на Павел Павлов.

На световното по бокс за жени в Индия, за жалост, още една наша представителка напусна шампионата. Загуба на 1/8-финалите в кат. до 57 кг претърпя Станимира Петрова. В равностоен мач тя отстъпи на представителката на домакините Соня с неединодушно решение на съдиите.

Българката бе предпочетена от арбитрите на Англия и Казахстан, но Австралия, Куба и Канада дадоха предимство на индийката – 2:3 (28:29, 29:28, 28:29, 29:28, 28:29).

Така от нашите борбата продължава само Стойка Петрова, която утре ще се качи на ринга за своя ¼-финален мач в кат. до 54 кг срещу индийката Маниша Маун. При успех Стойка ще се осигури медал от първенството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови