Залози вещаят тройна коалиция начело с ГЕРБ

06 март 2013 в 13:45 1469 6

Българска рулетка
Българска рулетка

Онлайн залози за предстоящите парламентарни избори предвещават победа на партия ГЕРБ и коалиционно правителство от 3 или повече партии. Залозите „Парламентарни избори“ бяха пуснати вчера от букмейкърската къща „Евробет“.

Доколкото може да се вярва на играта, най-вероятно спечелилата партия ще сформира коалиционно правителство от 3 или повече партии.

В залозите за победител на изборите най-нисък е коефициентът на ГЕРБ, което означава, че букмейкърът го счита за най-вероятен. Той е 1.3, което означава, че ако прогнозата се оправдае, срещу всеки заложен лев участниците ще печелят по 30 стотинки. На второ място е БСП с коефициент 1.8. Най-голям е коефициентът на партията на Яне Янев „Ред законност и справедливост“ – 150.

От залозите е видно, че според букмейкъра най-вероятната трета парламентарна сила в бъдещото народно събрание е партия „Движение България за гражданите“ на Меглена Кунева. Другият „кандидат“ за третото място, с малко по-висок коефициент е ДПС.

Текат също и залози за участие на няколко личности в служебното правителство. Най-вероятните, според коефициентите лица, са две от съветничките на президента Росен Плевнелиев – по социалните въпроси Деяна Костадинова (бивш зам.-министъра на социалната политика в правителството на ГЕРБ), Екатерина Захариева (бивш зам.-министър на регионалното развитие, когато министерството ръководеше Плевнелиев), и финансистът Андрей Делчев (председател на петролната и газова асоциация).

От вчера, когато играта започна, са се повишили прогнозите за участието на Деяна Костадинова – коефициентът за нея е паднал от 2.0 на 1.4.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки