Сидеров щурмува пресконференция на британски политик

Борислава Бибиновска 07 февруари 2013 в 12:50 3764 7

Пол Нутал, зам. - председател на UKIP. Снимка: Wikipedia
Пол Нутал, зам. - председател на UKIP. Снимка: Wikipedia

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров нахлу демонстративно на пресконференцията на зам.-председателя на  Британската партия за независимост (UKIP) Пол Нютал в София и го нарече "българофоб".

Пол Нютал присъства на пресконференция на евродепутата Слави Бинев, лидер на политическа партия "ГОРД", за да обясни разразилото се в Англия недоволство срещу българските и румънските емигранти.

Председател на UKIP е скандално известният у нас Найджъл Фараж, който агитира срещу отварянето на границите и работния пазар за българи и обяви, че „ако той е българин, веднага би си опаковал багажа".

Лидерът на "Атака" нападна словесно Пол Нютал и обвини Слави Бинев в антибългарска политика. Сидеров поиска обяснение от зам.-председателя на UKIP за думите, които изрече лидерът на партията Найджъл Фараж.

"Не мога да се извинявам за нещо, което не съм изрекъл. Найджъл Фараж изказа истински факти за емиграцията и за състоянието на България", отвърна Пол Нютал.

Междувременно в залата за пресконференции на "София прес" влязоха поддръжници на "Атака", за да поискат извинение от Пол Нутъл за целенасочената пропаганда и обидите, насочени срещу българите. Те се опитаха да щурмуват залата с плакати и протестни възгласи, но бяха спрени от организаторите на събитието.

Днес в 13 ч симпатизанти на "Атака" ще протестират пред Английското посолство против антибългарската политика, подета във Великобритания.

Умните българи сервират чай и кафе в Англия

Като отидете в Англия, виждате едни млади хора, които са добре образовани, а сервират кафе и чай. Това не е добре за вашата икономика, коментира Пол Нютал.

"Спрете изтичането на мозъци. Трябва ситуацията в България да се подобри, за да се осигури добро бъдеще на младите, които бягат от България", добави той.

Дясната ръка на Фараж заяви, че партията му няма нищо против българите като народ, но категорично е против неконтролираната емиграция , която застрашава британската икономика.

"Трябва да се определи при какъв режим чужденците да влизат във Великобритания. По време на рецесия емиграцията пречи", обясни Нютал.

По думите му недоволството срещу българите е породено от факта, че за повечето британци темата за емиграцията е тясно свързана с членството на Великобритания в ЕС.

"Ситуацията във Великобритания е деликатна. В момента младежката безработица в страната е около 22 %. Затова емиграцията поставя на риск нашите младежи", смята още Пол Нютал.

Мнението му бе подкрепено и от председателя на партия "ГОРД" Слави Бинев, според когото вина за емиграцията има сегашното правителство, което прави "антибългарска политика" и което "изхвърля" хората извън България.

Страх от 1 милион имигранти

В сутрешния блок на bTV пък самият Найджъл Фараж обяви, че няма нищо против българите, но още помни как 1 милион имигранти отишли на Острова след 2004 г., когато се присъединиха няколко централноевропейски и прибалтийски страни, сред които Полша. Той се опасявал от нов милион имигранти. "Един милион българи ли очаквате", попита го репортерката. Фараж призна, че звучи нереалистично, но продължи да настоятелно да пита какво щяло да се случи, ако в родината му дойдат един милион имигранти.

Дискриминация

Зам.-посланикът на Великобритания у нас Катрин Барбър вече увери, че след 1 януари 2014 г. във Великобритания няма да има никаква разлика между българин или французин.

Катрин Барбър обясни, че Великобритания се съобразява с наредбите на Европейския съюз и няма място за притесние от дискриминация.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews