Чиновничка от транспортното министерство взела 90 хил. лв. за година

Нели Чолашка 08 юли 2013 в 18:24 2902 3

Петър Мутафчиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС
Петър Мутафчиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС

Шефка на дирекция в Министерство на транспорта е получила три пъти колкото депутатската заплата през 2012 г. - чиновничката Емилия Фачева е прибрала 90 000 лв. под формата на бонуси, съобщи в Пловдив депутатът от БСП и бивш транспортен министър Петър Мутафчиев.

Фачева е директор на дирекция „Концесии и контрол върху дейността на търговските дружества и държавните предприятия" във ведомството.

"Възможно е Фачева да е участвала в много комисии, но все пак това е недопустимо", коментира Мутафчиев.

Мутафчиев даде и други лоши примери от управлението на ГЕРБ - концесията на Централна гара в Пловдив и концесията на пристанище Несебър.

"През последните години държавата е вложила 2,4 млн. лв. в пристанището, а след това го е обявила на концесия", обясни бившият транспортен министър.

Новите управляващи започнаха да вадят скелети от гардероба - след парите за медиите, изнесени от вицепремиера Зинаида Златанова миналата седмица, БСП и ДПС започнаха да обявяват данни за злоупотреби по министерствата.

По-рано днес социалният министър Хасан Адемов обяви, че чиновници от министерството са взимали до 50 хил. лв. годишно чрез участия в различни програми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!