"Телеман" за раздялата с Карбовски: Бареков канеше и нас, и Венета Райкова

04 февруари 2013 в 09:45 4568 0

Мартин Карбовски
Мартин Карбовски

Огорчено писмо по повод трансфера на Мартин Карбовски в TV7 изпратиха до медиите досегашните му продуценти от "Телеман". От съобщението става ясно, че шефът на TV7 Николай Бареков е преговарял за преместването на всички предавания на компанията, включително това на Венета Райкова, но е получил отказ. 

Мартин Карбовски никога не ни е бил крепостен, не сме ограничавали работата му с други медии, но заради внезапното му напускане "Телеман" трябва да прекрати дългосрочни договори, сключени до края на 2014 г., пишат продуцентите на "Отечествен фронт" и "Карбовски Директно"

"Без съмнение, всеки човек има право на своите решения, право на труд и на промяна. В нашата компания най-високо от всичко ценим свободата, но наравно с нея – професионалната етика и коректност", допълва авторът на писмото - режисьорът Николай Русакиев.

По-надолу става ясно, че към “Телеман” е имало отправена покана от страна на ТВ7, били проведени няколко телефонни и два лични разговора с Николай Бареков. "Подобно, много примамливо предложение, имаше и към г-жа Венета Райкова, с която ние правим предаването “Горещо” - но тя имаше мъжеството и силата да го откаже", пише още Русакиев.

"Очевидно след като е станало ясно, че “Телеман” твърдо стои зад ангажиментите си към “Нова телевизия”, са започнали разговорите лично с Мартин Карбовски, за което впоследствие бяхме уведомени и му благодарим. Последва огромно усилие, с което и ние от “Телеман”, и цялото ръководство на “Нова телевизия”, се опитахме да променим решението на нашия колега и приятел Мартин Карбовски, но уви, безуспешно.

По-тъжното е, че се разруши и едно приятелство, което се печели най-трудно и струва най-скъпо. По-скъпо, от всичките пари, които могат да бъдат платени някога и от някого...

С тези тъжни размисли за приятелството и предателството завършваме официалната позиция на “Телеман” за нашата обща история с Мартин Карбовски. Затваряме тази страница и отгръщаме последните с 2-3 странички на “За кого бие камбаната”, завършва писмото.

Тази събота стана ясно, че Мартин Карбовски слиза от екрана на Нова телевизия и вече ще работи в TV7. Пред OFFNews самият водещ изтъкна като причина за раздялата "кадруване" в предаванията му и намеса в подбора на гостите от страна на "колеги", без да спомене имена.

Двете му предавания са собственост на "Телеман" и след като бъдат преформатирани, ще продължат да се излъчват по Нова телевизия.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!