Quantcast

Протест и заради цените на тока и парното

Последна промяна на 05 юли 2012 в 13:36 1310 1

Протест срещу увеличените цени на тока. Снимка: БГНЕС
Протест срещу увеличените цени на тока. Снимка: БГНЕС
Протест заради увеличените цени на тока и парното ще се проведе на 6 юли пред сградата на ДКЕВР. Протестът, който се организира във Фейсбук, ще започне в 18.30 ч. на бул. "Дондуков" 8-10. По план трябва да приключи час по-късно. "Време е да прекратим този рекет. Поредното увеличение е абсолютно необосновано. Когато беззаконията се превръщат в закон, съпротивата се превръща в задължение", се казва в призива за протеста във Фейсбук. В отвореното писмо до медиите увеличените цени са наречени "рекет, който ни се налага от енергийните мопополисти, от държавата и от комисията по енергийно регулиране". Токът беше увеличен с 13%, а природният газ - с 4.88 на сто от 1 юли. Протест срещу увеличенията имаше и на 4 юли в София. Организираха то "Атака" и ВМРО.
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.07 2012 в 15:10

Тези мощности ще влязат в експлоатация след 1 юли и следователно енергията от тях няма да се изкупува по 485 лева за MWh, а по новата по-ниска тарифа – 237 лева за MWh.

Което е добре за всички нас! Иначе токът щеше да е много по-скъп.

Спорът кой е виновен за поскъпването на тока с 13% от 1 юли продължава и очевидно ще се изостря. Днес набедените от шефа на ДКЕВР за главни виновници фотоволтаици представиха собственото си мнение по въпроса. И както можеше да се очаква, то доста се различава от становището на регулатора.