Райков: Няма да правя масова чистка

15 март 2013 в 12:47 1660 6

Марин Райков и Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Марин Райков и Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Марин Райков обяви, че няма да освободи всички зам.-министри от кабинета "Борисов".

Той съобщи това след среща с лидера на БСП Сергей Станишев, който е поискал Райков да освободи всички зам.-министри от предишния кабинет и бъде направена ревизия на управлението на предишния кабинет.

"Не е най-подходящо да подменим, образно казано, личния състав на това равнище, а само тези, с които министрите не искат да работят, или да има ясни доказателства и ясни догадки, че досегашната им работа е създала кризисни огнища в сферата на тяхната отговорност", обяви служебният премиер.

По-рано Станишев заяви, че Цветан Цветанов продължава да контролира МВР и посочи фигури като директор на директора на ГДБОП Станимир Флоров, като фигура, свързана с Цветанов в МВР.

"Няма да пристъпим към хаотични импровизации, които в стремежа си да задоволят определени чувствителности, биха хвърлили българската икономика в още по-дълбока криза", каза още Марин Райков.

Той обеща да не допуска и популистки мерки.

„Напълно съм съгласен с това, че българските регулатори са недостатъчно ефективни, че те не съумяха да създадат усещане на доверие сред българската общественост. Те по всяка вероятност с оглед начина на тяхната работа са част от проблема, а именно - усещането на всички български граждани, че в недостатъчна степен е защитен техният интерес пред лицето на монополите”, коментира още Райков.

Заедно със Станишев са обсъдили евентуалните антимонополни мерки, които могат да се предприемат веднага.

Срещата на Райков с лидера на БСП беше първата от серията срещи с лидерите на парламентарно представените партии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови