Бареков: Ако си отворя устата, Борисов ще получи белезници

Юлиан Христов 08 май 2013 в 09:19 15681 42

Николай Бареков. Кадър: ТВ7
Николай Бареков. Кадър: ТВ7

Ако аз си отворя устата сега - преди изборите, той (Бойко Борисов, бел. ред.) със сигурност ще получи белезници на ръцете.

Това каза тази сутрин водещият в ТВ7 и изпълнителен директор на телевизията Николай Бареков. Той направи коментар след вчерашния инцидент с кандидат-депутата от ГЕРБ Добромир Димитров, който беше замерен с яйце по време на живо предаване по телевизията. Димитров се ядоса на водещия Николай Бареков и с думите "Ти нормален ли си, бе!" хвърли в краката му порцеланова чаша. Инцидентът беше последван от декларация на ПП ГЕРБ срещу Николай Бареков и TV7.

Бареков заяви днес, че ще подаде жалба срещу Доброслав Димитров и срещу представяната от него политическа сила. Бареков каза, че имал намерение да съди и Бойко Борисов. "Той, в типичния си стил, взе да ми пише смс-и снощи. В единия смс ми каза, че нищо не знае за инцидента и за декларацията. Бил научил от някакви други хора, като се разграничи буквално от декларацията на партията си, след което ми предложи, че по-нататък би могъл и да се извини публично. Което е абсолютна нелепица. Той много добре знае, че аз ще стигна до края с него. Няколко пъти съм се спирал, между другото. Но този път до края, г-н Борисов. Политическа партия ГЕРБ са шайка бандити", каза още той.

Бареков разказа как лично Борисов му се обадил, за да "не му праща" повече журналистка, която му задавала неудобни въпроси. "Петрина Василева не беше освободена от телевизията, както ме беше помолил Борисов. Тя остана да работи в телевизията. Аз никога не съм освобождавал репортери под негов натиск. А такъв е имало. Наистина, ако аз си отворя устата, не знам дали ще успеят да се явят и на избори. Аз съм от хората, които имат най-много информация за начина, по който Бойко Борисов работеше в българските медии и с българските медии. Кадруваше в българските медии. Поставям въпроса пред партия ГЕРБ да излязат и да обяснят данните за моето сребролюбие - колко са ми платили те през годините, за да получават моята подкрепа, колко съм получил и сега, за да ги критикувам", каза още Бареков.

Бареков твърди, че Борисов е излъгал за разпита му в прокуратурата вчера. "Аз се свързах с представител на Главна прокуратура от най-високите етажи. Разпит е имало. Той е посетил прокуратурата, за да бъде разпитан, в качеството му на участник в скандален разговор в Банкя, където той прави сговор, за да се прекратяват дела с Кокинов. Също така са му снети обяснения", каза още водещият.

"В тази декларация има две абсолютни лъжи, неистини и нелепици, които ГЕРБ употребява по мой адрес", коментира тази сутрин в предаването "Гореща точка" Бареков.  

"За разлика от вашия лидер Бойко Борисов аз знам какво е Апелативна прокуратура и знам къде се намира Апелативна прокуратура в йерархията на държавното обвинение", каза Бареков в отговор на декларацията на партията. 

Той отрече някога да е получавал пари, за да оказва медийна подкрепа на партия ГЕРБ. "Г-н Борисов, Вие нямате работа в българските медии", каза още журналистът и призова експремиера да стои далеч от тях.

Бареков отправи два въпроса до главния прокурор Сотир Цацаров, премиера Марин Райков и президента Росен Плевнелиев: ходил ли е действащият шеф на разузнаването Драгомир Димитров на тайна среща в Банкя с Бойко Борисов и кое е четвъртото лице, което участва в СРС-то с разговора между Борисов, Найденов и Кокинов?

Екип на TV7 е пред централата на ГЕРБ. Телевизията е готова да даде думата на представители на партията да изкажат в национален ефир своята позиция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!