Който Бареков вади - от Бареков умира

Последна промяна на 08 май 2013 в 01:31 41405 32

Доброслав Димитров хвърли чаша след като беше уцелен с яйце.

Това не е нормално. Не е нормално най-близкият журналист на властта Николай Бареков да се пише за основният опонент на ГЕРБ.  Няма как справедливият гняв, който народът е събрал срещу ГЕРБ, да замъглява елементарната преценка за журналистика и слугинаж. 

Не е нормално след месеци, в които стотици хиляди анонимни и смачкани от мизерията българи трамбоваха улиците на България с надеждата да извоюват по-добър живот, протеста да яхне точно човекът, който от анонимно конферансие на чалга партита стана медийна звезда именно с услужливостта си.

Не е нормално телевизията, която изпълняваше мръсните поръчки на Бойко Борисов за разчистване на неудобните и която най-силно го бранеше, сега да има лого "без цензура".

Това не е само подмяна на думите, това е гавра с нас. Сякаш не сме живели този живот през последните 4 години.

Не може днешната случка, в която един депутат от ГЕРБ си изпуска нервите и чупи чаша след като са го уцелили с яйце, да стане повод Бареков да се изкара лице на недоволството от управлението на Бойко Борисов.

Българинът редовно доказва, че е късопаметен. Но добре, че има един чичко Гугъл, който помни по-добре от него.

Но нека преди това вземем един цитат от днешния Бареков:

Използвам случая само да предупредя Бойко Борисов и неговата шайка да се въздържат и да не ме атакуват персонално и да ме замерват с чаши, защото за разлика от тях не си изпускам нервите, а методично следя какво се случва в цялата група през последните години.

А нека сега си припомним един друг и много по-благ към Бойко Борисов Бареков. Датата е 5 юли 2009 година. Вечерта на парламентарните избори, спечелени от ГЕРБ. Николай Бареков отива на крака в Банкя, за да занесе букет от 9 гербера на Бойко Борисов.

 

През 2010 вместо гербери се подаряват шалчета:

 

Любовната връзка не е мимолетна и не свършва рязко.

Следващото интервю е от 28 януари 2011 г. И тогава основната тема в държавата са СРС-тата. Но начинът, по който Бареков я неглижира, е връх в журналистиката:

- Дневният ред на държавата през последните дни се определя от СРС-тата. Иска ми се обаче да започнем от един друг дневен ред, който е по-важен за хората - дневният ред на парите и на доходите.

Услужливо, а?

Но не чак толкова услужливо, колкото това интервю (виж линка), в което за пръв път редом с Борисов на медийния небосклон се появява и Лиляна Павлова.

Колкото да не си мислите, че любовта към ГЕРБ е свършила отдавна, ето едно интервю от 25 ноември 2012 г. с кмета на Пловдив Иван Тотев. Същият този, който беше заснет да инструктира как се купуват цигански гласове за изборите и който сега е водач на листата на ГЕРБ в Пловдив.

Обърнете внимание и на новините, които се включват по средата на интервюто. Телевизията без цензура фанфарно показва как Мирослав Найденов и Бойко Борисов откриват европроекта на Емил Димитров (Емо Фаса) в Етрополе. Тогава те още не бяха шайка.

 

На страницата ни във Фейсбук под статията за яйцето и чашата, един читател е коментирал: "Който Бареков вади - от Бареков умира".

Въпреки че силно надценява ролята на Бареков, тази констатация е показателна за глупостта на ГЕРБ - когато бяха силни си издигнаха придворен журналист, когато станаха слаби, той им заби нож в гърба.

Нека си кажем и причината за рязката повратливост на Бареков и управляваната от него телевизия.

ТВ7 стана голяма с парите на КТБ. Банка, която почти няма други активи, освен парите на държавата. С държавните пари изкупи медии, мобилен оператор, станциите за радио-телевизионно разпръскване, магазините за техника, голяма част от фотоволтаиците. Ние наричаме тези пари държавни, но Бойко Борисов ги смята за свои и си иска това, която е купено с неговите пари. Цветан Василев (шефът на КТБ) също ги смята за свои и не е съгласен да дава на Бойко това, която е купено с парите на КТБ. След което Бойко го заплаши, че просто ще дръпне държавните пари и КТБ ще фалира. Тогава ТВ7 обърна палачинката, а Бареков стана борец номер едно срещу "шайката на Борисов".

В цялата работа обаче най-ненормалното е, че Доброслав Димитров отнася яйцето. Като депутат и политик сигурно не сте го запомнили с нищо. А всъщност той е един от най-успешните българи. Стотиците хиляди, които са играли прекрасната игра Imperia Online, го знаят като "Хаос" - създателят, програмистът и модераторът на вероятно най-успешния български продукт в последните години. Играта, в която в определени моменти имаше по 25 000 души едновременно от цял свят и още стотици хиляди други живееха ден и нощ с нея.

За какво му трябваше на този човек да се прави на политик, вероятно завинаги ще остане загадка. Сигурно и той като онези милион и осемстотин хиляди българи, които гласуваха за ГЕРБ, е вярвал, че може с нещо да помогне на страната. 

А точно в тези 3 години, когато се виждаше, че нещата не отиват на добре, имаше нужда от журналисти, които да го кажат. Не да се борят с ГЕРБ - само да им напомнят, че не са вечни.

Тогава обаче Бареков носеше цветя и връзваше шалчета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.07 2014 в 10:42

Много отдавна съм на друго място, мен не ме мисли:). Да, направил съм грешка с една буква, но точно ти с твоето писане да ми правиш забележка....смешно е.

16.05 2013 в 04:02

Бе то и на теб гледам не ти се много удава , ма то сигур с други езици си още по-зле та зат'ва няма и къде да отидеш...

14.05 2013 в 16:10

Направо я напускай, и без това Бъкгаркия език не ти се отдава

14.05 2013 в 11:48

Нищо, защото от тези 6 милиона:
- 1 милион са продажни цигани (или роми, както някои ги наричат :)).
- 1 милион са луппени турци, които гласуват не за България, а за съответната бюлетина
- 1 милион са луппени комунисти, които гласуват не за България, а за съответната бюлетина
- 1 милион са приснати по други партии
- 0.5 милион са анархисти
- 1.5 милиона няма да гласуват

Никакво търпение няма да се изчерпи, защото трябва първо да сме народ, които знае какво иска. А ние не сме!

Не харесвам ГЕРБ, но ако БСП с или без ДПС дойдат на власт напускам България със цялото си семейство.

13.05 2013 в 16:08

Муахаха, Ти карал ли си по нашите магистрали бе :р С табелките да караш със 100 км заради бабуните?!?! Голяма гордост хихихи. А залата дето построиха с осигурените от предишното правителство терен, проект и пари, ама давай да се хвалим наред ;) А със загубените 400 хил. работни места и закритите над 100 хил. малки фирми няма ли да се похвалите!
П.П. Днес даскалицата-кметица, временния премиер и спортния министър ще откриват спортна площадка в Борисова градина. Мда, голям връх е това - направили спортна площадка и се втурна цялото гробарско войнство да я открива, хихихи :р

13.05 2013 в 07:52

БРАВО ! Съвсем обективно и реално.

13.05 2013 в 07:50

Тая лопата Бареков , сам ще се закопа. Не може такава ярост , да не се самоунищожи. ГНУСНЯР !

13.05 2013 в 06:26

С.С бил избран в ПЕС като много кадърен строител на магистрали-построил 132 клм.без пари от ЕС и без вътрешно финансиране и само за 1 год. а ББ за около 3.5 год построил 112 и то с пари от ЕС(80%).

12.05 2013 в 09:36

Дори ако всичко, което през последните няколко се хвърля срещу ББ, ЦЦ и ГЕРБ, е вярно, за народа и държавата това, което направи Бареков с своя завой от 180 градуса по отношение на ГЕРБ, е абсолютно неприемливо и вредно. Защото политиците влияят на народа чрез посредството на медиите, а когато една медия фактически по лични причини на своя изпълнителен директор прави такива медийно-информационни манипулирани салтоморталета, народът започва да не вярва вече на нищо.
Да, казват противниците и враговете на ГЕРБ, но сега тй може по-ефективно да окаля ГЕРБ, защото знае тайните му. Но кой щеповярва в честната информация на една медия, която поради това, че нейният изпълнителен директор е бил лично засегнат, за часове преминава от славословия до опити за пълно сатанизиране на една политическа партия?
Или си мислите, че народът е по-глепав и по-довербив от вас?

12.05 2013 в 01:58

До Ани - какво преживя бе Анче през тези години? Магистрален грабеж ли преживя, отвличане ли преживя, спиране на фондове ли преживя, брутални задръствания ли, срутена деткса градина или училище ли преживя?
Аз в предишните на тези години преживях фалит, защото комунисти и депесари окрадоха фондовете и ни ги спряха, а всички мои потенциални клиенти на тях чакаха.
Ето ти нещо конкретно.
А ти фалирала държава като Гърция ли преживя? Безработица от 27% като Испания ли? Да не можеш да теглиш пари от банката като в Кипър ли преживя?
Щом има такива зомбирани хора значи мафията успява с всякакви слухове, машинации и откровени лъжи да си супят държава за пореден път.
След 4 години тежка криза за мафията просто нямаха друг избор. Да им е честито. А Анчето като отвлекат някой нейн близък ще й се види мнимото подслушване като детска игра....
А пък тоя тъпотия с бюлетините днес просто е капака, класически тест за интелигентност на населението, което за съжаление няма да го издържи.
В договора с печатницата е описано всичко за техническия брак, колко е, как се съхранява, къде и т.н., като всички точки са изпълнени до една.
Американците били зомбирани от медиите...хахаха, българите сме хиляда пъти по-наивни от тях, просто лесна плячка.
Да ви е честита новата тройна коалиция, да праеуспеете с нея дай Боже...