Идва нов играч на политическата сцена около Кирил Петков и Асен Василев

OFFNews 26 август 2021 в 09:34 18682 2

Протестните партии трябва да преосмислят поведението си, чудесният им живот свърши. Червените линии между тях ги нямаше на площада, появиха се, когато видяха победата. Но идва нов играч, който ще се оформи около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. 

Това заяви социологът Андрей Райчев по бТВ. Протестните партии или ще започнат да страдат, някои от тях може да загинат, или ще съставят правителство, коментира той. 

По думите му президентът Румен Радев ще връчи третия мандат на БСП и Корнелия Нинова трябва да направи всичко възможно, за да състави кабинет. Радев може да изглежда понякога като Дон Кихот, но не е, моралът и интересът му налагат да даде мандат на БСП, каза още Райчев. 

Всичко опира до това – ще намерят ли име за премиер, което да се окаже приемано, за да се спасят от политическото си бъдеще, смята социологът. 

За да паднеш, някой трябва да те бие. Трябва да е или отляво или отдясно. В тази ситуация всички десни ще гласуват за Радев, всички леви – също. Трябва центрист с неговата сила, за да го бие, прогнозира за президентския вот Райчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

2

Човека

26.08 2021 в 11:57

Идват ти прекалено много бръмбари в главата пич и почваш да се мислиш за Нострадамус. Разпространен сондром сред така наречените "политолози" у нас.

6500

1

petio01

26.08 2021 в 11:18

Кукловодите разбраха, че с ИТН са заложили на куц кон.