Евгений Дайнов: Чак се плаша, че ГЕРБ са управлявали

Елица Мартинова 25 септември 2013 в 15:27 14245 73

Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС
Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС

„Това е абсолютна детинщина, пълна безпомощност и демонстрира липса на разбиране за това какво е политика и какво се прави в нея. Чак се плаша, че тези хора управляваха почти цял мандат“.

С тези думи политологът Евгений Дайнов коментира пред БГНЕС днешното поведение на ГЕРБ, които провалиха заседанито на парламента, на което трябваше да бъде обсъден собственият им вот на недоверие.

Според политолога некомпетентността на бившите управляващи е преминала „от сериозна в детинска фаза“.

Дайнов припомни позицията на самите ГЕРБ, които неведнъж заявяваха, че макар и да е обречен на неуспех, вотът на недоверие е важен, защото по този начин обществото ще може да чуе дебат срещу и в защита на кабинета.

„Затова е такова силно оръжие на опозицията, защото им гарантира чуваемост, но е очевидно, че ГЕРБ нямат какво да кажат и нямат никаква представа“, каза Дайнов.

Попитан дали според него ГЕРБ ще се регистрират на утрешното заседание, за да не изпуснат последния шанс за разглеждане на вота, политологът обясни, че ГЕРБ са непредсказуема партия.

„Тъй като ГЕРБ е организация, която действа на принципа на моментната прищявка и затова си сменят мнението – дори по три пъти на ден, като управляваха – и не са политици, които знаят, че всяка казана дума е поет ангажимент, аз нямам никаква представа с каква точно прищявка в главата си ще се събудят утре“, каза Евгений Дайнов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews