Волен е наказан да се прибира вкъщи

Юлиана Ончева, Владимир Йончев Последна промяна на 10 март 2016 в 17:18 15543 34

Снимка Сергей Антонов

Спасяването на Волен от народния гняв

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

След всичките митинги по "Раковска", след цялото възмущение, което се изля в медиите и социалните мрежи, след като лично министърката на вътрешните работи дойде да озапти Волен и да го спаси от линч, след всичките депутатски комисии и заседания за сваляне на имунитета, след голямата морална победа, че даже Волен не може да се крие зад имунитетата си...

След всичко това, Сидеров се споразумя с прокуратурата.

Призна се за виновен.

И наказанието му е... да се прибира вкъщи.

Това е единственото що-годе ефективно следствие от споразумението между Сляпата Темида и Стадото на слепите пастири, както пееше Кирил Маричков едно време.

Цялото наказание е Сидеров да се регистрира по настоящ адрес, да се среща с пробационен служител и да положи обществено полезен труд.

Последното няма как да стане. Когато аржентинския съд осъди Марадона да положи общественополезен труд, той стана треньор на деца. Волен не е специалист по нищо общественополезно. Затова ще му удържат малко от депутатската заплата.

В достатъчно смехотворното наказание "пробация" имаше поне една полезна възможност - да го задължат да се прибира вкъщи до 22 часа, за да не плаши хората нощем по "Раковска", но прокуратурата се споразумя с хулиганстващия да не го лишава от нощните разходки.

Сега единственият ни шанс малко да се порадваме на "наказанието" му е, да назначат за пробационен служител Валери Симеонов или Мустафа Карадайъ.  Представете си само как някой от двамата решава да изнесе на Сидеров лекция по морал в някой ъгъл на парламентарните кулоари и той е длъжен да ги слуша и да си записва... 

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...

Лидерът на Атака е безспорен лидер по критерия отнет имунитет.

Със спестените пари от надниците на депутатите, похабени в обезсмислените вече обсъждания за имунитета на Волен Сидеров, можеха бъдат раздадени коледни бонуси на пенсионерите. 

Първото искане, внесено от главния прокурор Борис Велчев на 28 април 2006 г., е за подбуждане към лъжесвидетелстване и спомагане на лице, извършило престъпление да избегне наказателно преследване. Поводът е инцидентът на автомагистрала "Тракия" на 7 април 2006 г., при който автомобилът на телевизия "Скат", в който се возят депутатите Волен Сидеров и Павел Чернев, катастрофира с друг автомобил. Парламентът обсъди и разреши възбуждане на наказателно преследване, съдът издаде оправдателна присъда. 

Второто искане, внесено от главния прокурор Сотир Цацаров на 8 януари 2014 г., е за предизвикания от Волен Сидеров скандал на 6 януари 2014 г. с културното аташе на Франция Стефани дьо Мартие по време на полет в самолета София- Варна, продължил и на летището в града. На 22 януари 2014 г. Волен Сидеров сам се отказва от имунитета си и е подсъдим по това дело.  

Третото искане, внесено на 12 октомври 2015 г., е за сваляне на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов за извършени груби и непристойни действия, нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Поводът е инцидентът на 9 октомври 2015 г. на ул. "Г. С. Раковски", когато до магазин за алкохол и цигари, двамата предизвикват скандал и оказват съпротива на органите на реда. Двамата са подсъдими и по този процес. 

В деня на първия тур на изборите за местни органи на властта на 25 октомври 2015 г. Волен Сидеров и Десислав Чуколов нахлуват в сградата на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и предизвикват скандал, отправяйки обидни думи и квалификации към студентите. За инцидента в сградата на академията главният прокурор Сотир Цацаров внася в Народното събрание на 26 октомври 2015 г. искане за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Сидеров и Чуколов, това дело е едно от трите със споразумения. 

В края на ноември Цацаров внесе в Народното събрание още две искания за сваляне на имунитета на Волен Сидеров за "извини се бе" от 2013 г. и за скандала в Батак през 2011 г. И двете са предмет на споразумения с прокуратурата. 

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

Или може би обратното: Щеше да е тъжно, ако не беше смешно.

Затова да се посмеем с малко новини от близкото бъдеще:

Депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов нахлуха в пробационната служба в София, за да проверят служителите за взети подкупи.

Студентите от НАТФИЗ подписаха споразумение с прокуратурата да почистват дома на Волен Сидеров по настоящ адрес, за да му е приятно да изпълнява пробацията си. 

Психолог работи със служителя на сектор "Пробация", който осъществява задължителните срещи с Волен Сидеров. 

В парламента е сформирана нова група "Депутати с отнет имунитет - ДОИ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2016 в 12:59

Оправиха престъпността в България, сега реват за споразумението на Сидеров! Нали то е по правилата на тяхната съдебна система! По-добре споразумение, отколкото да си губи времето с лъжливи свидетели и подкупни прокурори и съдии! Бандитите за убийство, корупция и др. правят споразумения, камоли за някакви измислени престъпления. Има поговорка: видиш ли един по-прост срещу себе си - дай му път, той ще се радва!!!

12.03 2016 в 15:43

Леле като гледам коментарите май цялата агитка на ПП "А така" се е събрала да клика минуси :D

11.03 2016 в 11:54

О, БОЖЕЕЕЕЕЕЕ

КАКАВО Е ТОВА ЗАГЛАВИЕ, БЕ' !

"Волен е наказан да се прибира вкъщи"

И ТЕКСТА : "В достатъчно смехотворното наказание "пробация" имаше поне една полезна възможност - да го задължат да се прибира вкъщи до 22 часа, за да не плаши хората нощем по "Раковска", но прокуратурата се споразумя с хулиганстващия да не го лишава от нощните разходки."

И вземете ми публикувайте коментарите, за какво не ги пускате ?!

11.03 2016 в 11:04

Предлагам по-висока „награда” от тази за пудела на Путин - Болен Лидеров и неговия пес Чукалов. На 14 март три състава на Софийски градски съд ще произнесат по казуса присъди. За да бъдат поне от полза на любимата им Российска Федерация, предлагам текст: „Пробация със задължителна регистрация в ГУЛАГ, периодични срещи с пробационния служител - любимия му Путин и поправителен труд – да копаят злато в Колима(Сибир), за да не фалира Рассия”.

11.03 2016 в 09:57

Истинска ,безпристрастна журналистика! Браво,чудесна работа!

11.03 2016 в 03:18

Много добра новина.Това със съд да накарат таткото да къпе бебето си е новина,ама отвсякъде.
Тамън да се прибира овреме,да окъпе бебока,да обърне малко(ама не много)внимание на женичката.
Съдът гледа на нещата перспективно и иновативно.
Така де-къв баща си ти,ко хойкаш по тъмни доби и правиш шоута за телевизии....
Прибери се вкъщи,погрижи се за семейството.
Одобрявам решението на съда.
Не съм омерзен.

11.03 2016 в 01:19

Танг vs Раптора :) Епично!

Моля, пишете кога ще е зрелището, че да дойдем повечко хора. Ще направим пърформанс ;)

11.03 2016 в 00:20

Онзи дето му плясна един по врата на Сидеров - май само той свърши някаква реална работа ...

10.03 2016 в 23:49

Йончев, вземи си оправи гласуването.

При редуване на:
| Новите отгоре | Първите отгоре

Мога да си гласувам, колкото пъти си искам. Не, че има значение, но гледам 2-3 ма "полезни идиоти" на Жуже си губят времето в ръсене на мозъчни пръдни и цъкане на + и - .
Да вземат да изчистят някой обществен кенеф, че да има някаква полза тях.

10.03 2016 в 23:28


Вдена ли най-накрая? Като ти разправях че тая дето те извади от кенефа е чистачката - ти не, не та. Спасителка от плажа била.
Е чистачката беше, а ти беше в кенефа. Друсай се по-леко, плажа е от пясък, не от плочки. Лесно ще го познаеш.