Волен се призна за виновен за скандалите в Батак, НАТФИЗ и "Извини се, бе"

Юлиан Христов 10 март 2016 в 10:04 8570 15

Волен се призна за виновен за скандалите в Батак, НАТФИЗ и нападнат журналист

Снимка БГНЕС, архив

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се е признал за виновен по три случая на хулигански прояви. На 14 март Софийският градски съд (СГС) ще разгледа три споразумения, които Сидеров е сключил с прокуратурата и за които ще му бъде наложена пробация. 

Единият е от 17 май 2011 г. в Батак. Тогава Сидеров и негови съпартийци предизвикаха сблъсъци по време на честванията за 135-годишната Априлска епопея. Над 10 души - членове на "Атака", нахлуха в сградата на Общината, обиждайки служители, като са ги наричали "турци". След това Сидеров се качи на трибуната по време на празничния концерт в центъра на града и отскубна кабелите за озвучителните колони. Според прокуратурата това престъпление представлява непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Сидеров се признал за виновен и за случая от 21 май 2013 г., станал популярен като "Извини се бе". Тогава той е депутати от "Атака" нападнаха журналист от телевизия "Скат". Инцидентът стана популярен, след като беше разпространен от телевизиите. Тогава депутати, предвождани от Сидеров, поискаха репортерът Тео Ангелов да се извини от името на шефа си - Валери Симеонов, сега депутат от Патриотичния фронт. Те го обвиниха, че е обидил избирателите на "Атака", наричайки ги лумпени. Блъскайки журналиста, Сидеров викаше: "Извини се веднага. Турчин ли си, бе?".

Третият случай е от 23 октомври 2015 г., когато Сидеров нахлу в НАТФИЗ

И трите споразумения с прокуратурата са за наказание пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес. Сидеров ще трябва да прави периодични срещи с пробационен служител и ще трябва да положи поправителен труд, който ще се изрази в удръжки от месечната му заплата.

За случая в НАТФИЗ споразумение с прокуратурата е сключил и Десислав Чуколов, което предвижда наказание „пробация“ със същите мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!