Поемам цялата вина

Диана Дамянова 11 юни 2024 в 11:03 17456 18

Диана Дамянова
Диана Дамянова.

Поемам цялата вина!

Поемам я, защото въпреки многобройното повтаряне и уроци, явно не съм успяла да обясня на „добрите сили”, че черните кампании водят само и единствено до рязко падане на избирателната активност.

Не са ми стигнали думите да разясня, че като пада, избирателната активност пада цялата, а не само на силите, срещу които е насочена черната кампания, както и че от това падане губят всички, но по-големите губят по-малко.

Не съм успяла и да разкажа, че когато представяш политическата битка като битка срещу животно и растение, от това повече губи този, който изобразява така битката, отколкото този, който е изобразен така.

Поемам я, защото не съм обърнала специално внимание на това, че черните кампании не бива да се подписват и да се идентифицираш с тях, защото наказанието е незабавно.

Поемам изцяло вината, защото не съм научила добрите сили, че когато срещу теб има компромат /истинността на тези записи няма да коментирам тук/, единственото, което не бива на никаква цена да правиш, е да го легитимираш и по този начин, хем да го признаеш /в случая това беше направено с откровени думи/, хем да го популяризираш.

Многократно съм разказвала за черните кампании и тяхната роля в България. Дори през 2021 се бяха появили едни чужденци, които представиха брилянтен вариант на некадърна и неуспешна черна кампания и, признавам си, струваше ми огромно усилие да убедя ръководството на ПП, че това ще се обърне срещу нас, без да уязви по никакъв начин обекта на черната кампания. Тогава успях, но явно не съм успяла да ги убедя, за което поемам цялата вина. 

Поемам вината и за пълната липса на логическа последователност в поведението на претендиращите за добри сили, като по-малко от 24 часа след самопубликуването на компромата, взеха че го обявиха за фалшив, монтиран и сглобен, нещо което беше в пълно противоречие с направеното предния ден. Защото от това бедният избирател остава в пълен ступор, не знаейки че второто мислене на ПП, доста често се отличава от първото. А понякога този процес отсъства напълно.

Поемам вината за това, че направих т.н. „сравнителна кампания”, нещо забранено в целия ЕС, в която се самоопределяхме като несравнимо по-добрите, като в същото време популяризирахме образите на тези, които малко по-рано бяхме определили като животно и зеленчук. Не ви е ясно ли? И на мен не ми е ясно. 

Поемам вината за това, че доколкото имаше позитивна кампания, тя се състоеше в обикалянето из страната и с усилия напълнени зали с една презентация, която - освен че ни представяше /по доста скучен начин/ за незаменими и единствени, твърдеше и че вече имало било /на 99%/ четири моста над Дунав, както и пак така едни пътища. Твърдение, което имаше за цел да се противопостави на онова – „тези и една лопата асфалт не са сложили”, ама чрез лека подмяна на истината.

Поемам вината за това, че освен 25% оттеглил се избирател, за това че го лъгахме с някакво „самостоятелно управление” с един министър на ГЕРБ, с една сглобка, доведох и до още 25% загуба по време на кампанията, тъй като отново позволих тази кампания да бъде измислена от някой, който не знае български и не познава българската действителност.

Поемам вината за това, че съм единствената партия, която по време на кампанията губи проценти, а не печели такива и доведох /комбинирано от политическа измама и некадърна кампания/ до двоен спад на принадлежащите ми избиратели, пардон и до повече от троен спад, сравнен с 2021 година.

Поемам вината и за това, че моите говорители са лишени от каквито и да било качества, харизма, знания и убеждения и че рецитират опорки, като ученици в 3-ти клас, а тезите които често изказват, са на деца от забавачката. Венкосабрутевщината е лично и единствено моя вина.

Поемам вината за това, че се обърнах към позитивната кампания едва 5-6 дни, преди края и то по начин, който беше по-скоро жалък и смешен, отколкото убедителен. А и как да бъде убедително, че обичаш България, като преди това през цялото време си мразел.

И накрая, приемам и вината за това, че през последните дни, свързаните с ПП анализатори, вдъхновено мразят българския народ.

Ето това е гаранция за по-нататъшен пълен провал.

Поемам вината и бих искала да ПОДАМ ОСТАВКА. Да напусна позицията си на член на тази партия, признавайки пълния си провал, но и това не успях да направя, защото по някакъв магически начин се оказа, че вече не съм член. Не съм напуснала, не съм изключена, но някак си съм „отпаднала”. Така че и и този акт на достойнство и поемане на вина ми беше отнет.

Очаквам от средите на ПП това да бъде и единствената оставка, защото както вече ясно заявих, цялата вина е моя и единствено моя.

На ръководството на ПП остава да „не се отказва от мечтата си”, въпреки че те бяха избрани от българския народ не да мечтаят, а да изпълнят мечтите на народа.

Затова подавам оставка и от днес нататък, ако някъде и по някакъв повод споменавам ПП, това ще бъде от позицията ми на напълно безпартиен човек.

За „мечтателите” остава комфортното място на опозиция, която специално искам да подчертая, че това е една много много сложна работа, на която ПП на този етап са напълно неспособни. Дано да се научат.

Иначе, поклон пред Христо Иванов!

Така се прави в истинската политика.

Б. ред. - Диана Дамянова е известен специалист по обществени комуникации. Тя организира първата кампания на Продължаваме промяната през 2021 г. когато партията на Кирил Петков и Асен Василев за първи и единствен път досега спечели избори. Мнението на Дамянова публикуваме от фейсбук профила ѝ с нейно разрешение.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    18

    Зара

    13.06 2024 в 20:35

    С цялото това словоизлияние, или изповед, или не зная какво, всъщност госпожата се опитва да направи ПР на себе си (да се самоизтъкне, просто казано). Колко важна и прозорлива е и как , който не я послуша ще сгреши. Изглежда ми като ПР за търсене на следващия клиент. НО! Кой ще я назначи, знаейки как ще бъде тричан след изтичане на договора. Може да я назначи само някой, който цели тя да оплюва предишния си клиент. Дали не се "докарва" г-жата на някой нов и по-могъщ клиент, дали пък вече не е "назначена" от него? Грозно е да плюеш навсякъде свои клиенти (та и бивши). Ако искаш да си добронамерен , съветите могат да са лични.

    805

    17

    stix

    13.06 2024 в 16:35

    А Филип Боков поемаше вината...с мезета!!!

    805

    16

    stix

    13.06 2024 в 16:34

    То и СДС навремето спечелиха "с малко"но затова пък за кратко.Продадоха БГА "Балкан"само за 150хил.долара!Изчезна и Океански риболов със своите 150 океански траулера и хладилни бази по света за стотици милиони долари.Изчезна.Изпари се.Няма го.

    14369

    15

    случайно прочетох

    12.06 2024 в 13:14

    Ако не бяха ПП-ДБ само внуците на таз женица щяха да са чували, че някога е била някакъв "експерт".
    Голяма излагация е този пост, както и изявите ѝ по студията!
    Кокетирането и самоизтъкването я правят още по-жалка и отблъскваща.

    Дано ПП-ДБ не ѝ прочетат "прозренията" за предизборната кампания. Тя идея няма как се прави това, ама като жабата, и тя да вдигне крак!

    405

    14

    Telluris Malus

    12.06 2024 в 05:36

    До пенсионера с баксовете:
    На мен пък ми вдигнаха осигуровките. На други данъците.

    405

    13

    Telluris Malus

    12.06 2024 в 05:10

    ImBlack:
    Няма голямо значение какво "го играе" госпожата. По-важното е, че избирателите показаха изхода на ПП.И с пълно право. Можете да се самоубеждавате колкото си искате, че някакъв черен PR ви е виновен, че не сте представили "успехите си" достатъчно. Това не променя факта, че ПП се провалиха. Не им се получи. Българите не са толкова глупави, та да не различат Подмяната от промяната. Генералния извод от създалата се ситуация е, че китайски, маоистки глупости в България не вървят. Просто е.

    7625

    12

    Trabajo

    12.06 2024 в 00:20

    всички прояви на госпожата през последната година са свързани с люти храчки по уж "нейните хора".
    които, впрочем, не са казали една лоша дума за нея.
    само това стига, за да си състави човек мнение за нея.

    80

    11

    230 млрд баксов

    11.06 2024 в 22:21

    Право дума Дамянова!
    Карикатурата с тиква и прасе е само за преброяване на най-твърдия електорат. След като переш тиКвун, значи губиш окончателно тия, които са гласували да го пратиш при бай Ставри.
    Нали друга беше идеята, да се направят полезни неща за хората и да се привлече по-широк електорат.
    И се направи доста само за 9 месеца. И трябваше само да се рекламират успехите. Защото в България ако не го повториш 1000 пъти все едно че не си го направил.
    Вдигнахме пенсиите
    Вдигнахме пенсиите
    Вдигнахме пенсиите
    Както казва Георги Русев - в България ако сам не се похвалиш.... Представяте ли си ако Боко имаше само една четвърт от успехите на пп-дб. Щеше да се гърми и повтаря до безкрай. Защото знае, че по-важно е да го повториш 1000 пъти, отколкото да го направиш.

    Един приятел беше попитал един от лидерите на пп -
    Имате ли някъде описани успехите на правителството, в хронологичен ред?
    Отговор - Еми, колегите работят по нещо такова.
    Така няма да го построим!!! Повтаря се грешката на Кост

    4000

    10

    Vladalex

    11.06 2024 в 14:41

    Не знам госпожата дали и колко е помагала на ПП, но от началото на годината до ден днешен не спря да ги плюе и порицава, че нещата, които правят са от зле та по-зле. Не случайно е изпаднала зад борда. То с плюене не става, става с акъл, какъмто явно липсва, само злобно заяждане.
    Айде, прав ти път.

    800

    9

    Ами след такова разкаяние да е изберът за първата жена патриарх на България или да я клонират 8 милиона пъти за следващите избори. В кой случай България ще спечели? Минута е много
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх