Из дискусия в OFFRoad-Bulgaria.com: Няма "тотална защита" срещу тероризъм

OFFNews 15 ноември 2015 в 17:26 3871 1

Парижка улица

Снимка АФП

Улица "Шарон", където беше един от серията атентати в Париж, в събота. Градът беше замрял след кошмара през нощта.

Представяме ви в съкратен вид част от мненията в дискусията, която се разгоря по повод трагедията в Париж във форум Offroad-bulgaria.com.

Почти веднага след взривовете и стрелбата дискусията "Пак трупове в Париж" поде супермодераторът във форума Чавдар (V93).

В откъсите от мнения е запазен хронологичният ред, още от нощта срещу събота. Вижте част от мненията:

Goblin: В момента по СNN разни консултанти спрягат, че толкова добра подготовка и същевременно толкова "случайни" цели (рок концерт и камбоджански ресторант) говорят за спешност. Спекулират, че може да се е подготвяло нещо по-изпипано или да са се точили на някоя по-явна мишена, но са усетили наблюдение или друг риск и са "експедирали" нещата.

Traqn Savov (херцог трън): Ако това ви се струва страшно, аз ще ви уплаша още повече, това е само началото...

НАТО като институция, която е създадена да пази световния мир, е създадена за борба с армии които разполагат с бойна техника...

Терористите водят партизанска война, на която НАТО не може да противостои, със своите танкове и самолети...

Това, което искам да ви кажа е, че във момента цяла Европа, е тотално защитена срещу самолетите на Путин, и тотално незащитена срещу терористите...

Тоест очаквайте още нападения и още жертви, заради пасивната политика на Евро управляващите...

Ясен: Тероризмът е бизнес, освен че е престъпление. Като такъв той се подчинява на икономически закони. Крайно лесно може да бъде проследен по тези, които имат полза от него.

За съжаление едно такова проследяване води до извода, че не е лесно да се отървем от него.

Чавдар (V93): Няма страна, която да е "тотално защитена" срещу каквото и да било. Още по-малко може да се търси "тотална защита" срещу тероризъм в една демократична страна.

коко келеша (Кольо): Чух едно изказване на Миролюба Бенатова, която сподели виждането, че вече никой и никъде не може да се чувства сигурен за живота си и, че това е пълна победа за тероризма. Отдавна терористите не са тъмни, небалкански субекти. И най-платиненорусата блондинка може да се окаже терорист-самоубиец. Освен това, според нея, най-лошото е, че има връзка между организираната престъпност в Европа и терористите, които се възползват от услугите й, а на мафиотите не им пука за това какво се върши с тяхна помощ.

Vili4ka: Мъчно ми е, страх ме е и съм супер ядосана едновременно! "Планът" работи с пълна сила, а ние къде да се денем - няма идея.

Много ми се иска Европа да затвори напълно границите си и всякакви мигранти, терористи, талибани и други изроди да не могат да припарят, а всички останали да преминават само с визи!!!

BENZBOSS: Будист няма ли? Откога чакам будист камикадзе да се появи...

Goblin: Яд ме е единствено на френските служби. През годините ме бяха свикнали да са едно от малкото френски неща наред с електроразпределението, газоразпределението, влаковете и телефоните, които просто работят - нищо че са френски.

IvanIvnanovi (по повод сирийския паспорт на единия терорист): ИД отдавна завзеха Al-Raqqah, а в този град беше институцията която печата сирийските паспорти...

Жалко за пострадалите, още по жалко е, че всичко тепърва започва...

Самодържец: А ние, ще приемем ли предизвикателството?

BENZBOSS (отговаря на Самодържец): А другият шанс какьв е? Гледам не взимат пленници...

Жоро Байкушев: Специалист от службите обяснява как в концертната зала всеки терорист бил изстрелял от 800 до 1000 патрона. Като бивш боец от БНА отлично знам колко тежи един пълнител с 30 патрона за АК (ако са ползвали 7.62) - половин килограм. Значи всеки е носил около 15 килограма джепане и 4,5 кг. оръжие и са влезли за купона свежи и лекички, е ако не са крили джепането в тоалетните казанчета де?

Евала на онези американски войничета дето хванаха онзи във влака докато зареждал още в тоалетната! (OFFNews: За предотвратения на 21 август т. г. атентат във влака Амстердам - Париж.)

BulAf: Кой отива на самоубийствена акция с документ за самоличност в джоба? Освен ако не желае да предизвика определена точно вълна!

Сега всичко живо крещи "Мръсните бежанци ни колят", "Да се избият всички мюсюлмани" и пр... Неизбежно ще има ответни действия и радикализацията е налице.

Същото като да изстрелваш ракети срещу Израел от жилищен квартал, а после да ревеш "Ма мръсните евреи избиват невинните жени и децааа..." - ми стреляй от пустинята и няма бе.

сто: Проблемът на Франция (а и не само) е много прост - Франция е свободна държава. Някои я приемат като шанс и те да са свободни, други си искат чатала [на врата] и не могат да й простят свободата. Франция и всички, които се чувстват французи (свободни), ще се справят и ще си останат свободни.

Ясен: ...В Европа има предостатъчно материал за тероризъм. С достатъчно (не прекалено много) пари можеш да си събереш дружинка да пушне всичко и при това да обясни на оцелелите каквото ти трябва...

Това е първият случай в който тероризмът е свързан по някакъв начин с мигрантската вълна (още не се знае реално ли е или така са решили организаторите). Досега бяха все местни звезди. Сирийски паспорт и от тука мога да си издам.

v.kostov: Как се води борба срещу хора за който човешкия живот не значи нищо? Ще ги стреснем след справелив процес със затвор 20-30г. или доживот, като те са тръгнали да умират тук и сега... За мен е ясно че така устроените "демократични държави" нямат средства за борба с терористите!

Dydo: Абе, нещо не ми излиза сметката. Ние тук, дето само чули-недочули, пък правим разни анализи и оценки, кой стоял зад атентатите, кой западен държавник не си бил свършил работата, при положение, че тези хора са в нещата и инфото хиляди пъти пред нас, разполагат със служби и какво ли не. Аз не мисля, че подобни политици ще допуснат ей така да им се съсипят държавите, щото видите ли играели пари или пък ги е страх от някакви богати заговорници...

Чавдар (V93): Държавниците достатъчно често допускат сериозни грешки, мислейки си че взимат "правилни за момента" решения. Понякога - въпреки анализите и препоръките на подчинените им служби...

Наскоро Тони Блеър с половин уста си призна, че не са оценили правилно какво ще стане в Ирак след войната, която започнаха въз основа на съзнателно фалшифицирана информация. А това, което става в Ирак, бе, че се отвори вакуум, който бе запълнен от Ал Кайда, а после и от ИД.

Меркел (и нейната администрация) пък предприеха такива действия, които бяха в нарушение на Дъблинските споразумения, бяха възприети буквално като покана за имиграция в Германия и доведоха до рязко нарастване на имиграционния поток, което пък на свой ред доведе до невъзможност на имиграционните власти да се справят с наплива, както и създаде огромни проблеми на страните по трасето.

Какви сметки си е правила - тя и министрите й си знаят. Фактите обаче са налице. Огромен миграционен поток, в който сирийските бежанци са малцинство, и в който основната част (говори се за около 60-70%) са млади мъже без (или с ниско) образование и квалификация - перфектен материал за взривоопасна смес...

(Тук са представени мнения, поствани в http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=203731
до 16.32 ч днес.)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови