Задържаха мъж за убийството на жена му след запой

OFFNews 28 юли 2020 в 14:49 2237 0

31-годишен мъж е задържан за убийството на жена си в Шумен, съобщиха от МВР.

На 25 юли около 12:30 ч. е получен сигнал за жена с алкохолно натравяне и трудно дишане. При пристигането в кв. "Дивдяково" медицинският екип констатирал смъртта й. При извършения оглед съдебният лекар установил множество травми по тялото, счупени ребра, натъртвания по главата, ръцете и краката.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство е установено че 45-годишната жена и задържаният живеели на семейни начала.

Пред служителите той разказал, че в петък вечерта двамата се разхождали в гориста местност край квартала, изпили голямо количество алкохол, приятелката му многократно падала и се е удряла. Късно вечерта двамата се прибрали в жилището, а сутринта, след като не успял да я събуди, подал сигнал в спешна помощ.

По-късно обаче мъжът признал, че по време на разходката между тях възникнал скандал, който прераснал в побой. При извършени два огледа на местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства, разпитани са и свидетели.

Той е задържан за срок до 72 часа. С постановление на Окръжната прокуратура мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови