Откриха две нарколаборатории за канабис във Врачанско (видео)

OFFNews 12 юни 2020 в 11:16 2217 0

Снимка МВР

Две наркооранжерии откриха криминалсти във врачанското село Голямо Пещене. 

На 11 юни при специализарана акция бил претърсен частен имот, собственост на 62-годишен мъж. В двора на имота органите на реда открили вход към подземно съоръжение, което се оказало оранжерия с площ от около 25 кв.м., с изградена специализирана система за отглеждане на растения от рода на конопа. 

Помещението е оборудвано с климатична техника, система за капково напояване, уреди за измерване на влагата, препарати за подхранване на растенията.

Иззети са 180 саксии с насадени растения канабис с височина от 80 до 120 см. В съседен имот, отново собственост на 62-годишния мъж, криминалистите намерили втора оранжерия със засадени в нея 66 растения канабис. Общо иззетата зелена листна маса е с тегло около 17 кг.

В сгради в същия имот са намерени още чувал, пликове и буркани, съдържащи зелена суха листна маса с общо тегло около 5 кг. 

По случая е образувано досъдебно производство. Собственикът на имота е задържан за срок до 24 часа. Неговата дъщеря е полицейски служител. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Действията по разследването се извършват под надзора на районната прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!