Контрольор в оръжеен завод простреля свой колега

Юлиан Христов 12 декември 2011 в 14:27 3531 0

калашников

Контрольор в оръжеен завод "Арсенал"-Казанлък простреля свой колега, който изпитвал автомат "Калашников" в събота. Простреляният е с опасност за живота, а причината за инцидента все още не е ясна, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

На 10 декември по обяд в полицейския участък на Казанлък е получено съобщение за злополука в завод 1 в "Арсенал" АД, в закрит изпитател полигон. 44-годишният контрольор-изпитател Г.Б. е прострелял в гърдите 46-годишния си колега С.К., докато изпробвали „Калашников“ . Пострадалият е настанен за оперативно лечение болницата в Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство, като работата по изясняване на инцидента продължава. Засега не е ясно дори защо двамата са били в завода в събота.

Това не е първият подобен инцидент в завода на "Арсенал". В началото на юли тази година 53-годишната Велинка Димитрова бе тежко ранена при взрив в мъглижкия филиал на оръжейния завод. Двадесет дни по-късно тя издъхна, въпреки усилията на лекарите.

2 месеца преди това 38-годишна служителка пострада жестоко при експлозия в същия филиал на "Арсенал". Работничката е с ампутирана ръка и извадено око.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови