Президентът от Москва: Българското правителство излезе от летаргията за Русия

OFFNews 21 май 2018 в 13:56 7490 3

В Москва президентът Радев разговаря с премиера на Руската федерация Дмитрий Медведев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"В последните седмици българското правителство излезе от летаргията по отношение на Русия", каза след срещата Радев, цитиран от Фокус. Държавният глава заяви, че днешната среща е пробив, защото е първата на най-високо равнище след продължително прекъсване.

Радев и Медведев са разговаряли за енергийни проекти. Двамата са се обединили около това, че търговско-икономическите отношения между България и Русия имат огромен потенциал. Българският президент подчерта, че вече има анонси за съживяването на проекта АЕЦ „Белене“, което предполага и руско участие. 

Президентът Радев призовавам правителствата на България и Русия да преразгледат още веднъж възможността за пряка доставка на руски газ през Черно море в страната ни. "На първо място положителният импулс от тази визита, която правим с премиера премиера Медведев и с президента Путин утре, трябва да бъде използван по най-добрия начин от българското правителство. Тези срещи дават един импулс и отварят възможности за работа на министрите", каза още българският президент. 

По-късно през деня в Большой театър президентът Радев ще присъства на оперната постановка „Зигфрид“ от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет. В сградата на българското посолство в руската столица Румен Радев ще разговаря с български и руски културни дейци и общественици. По време на посещението си в Русия българският президент е придружаван от своята съпруга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

21.05 2018 в 21:32

А, че питай твойто преателче плевналиев, нали го смяташ за най-великото перзидент на света, и околните села.
С него нямаше ядове да се държи така, нали?