Касапница на Тура, Саган свали с лакът Кавендиш (видео)

Ивайло Йолчев 04 юли 2017 в 18:50 3130 0

www.letour.fr

Жесток финал украси четвъртия етап на Тур дьо Франс, който мнозина описваха като туристически предвид лесното трасе. Преди финала по улиците на Вител настъпи истинска касапница.

Около 1,5 км. преди края настана първото масово падане, което повлече и лидера Герант Томас. Няколко души не успяха да станат. Асът на "Team Sky" обаче се надигна и завърши, така запази жълтата фланелка.

В последните моменти обаче настана голямата драма. Словакът Петер Саган от Bora-Hansgrohe, който спечели етапа вчера, се втурна в атака към нова победа. Вдясно от него опита да се промъкне асът Марк Кавендиш от Team Dimension Data.

Словакът му тегли едно рамо и британецът се размаза в огражденията. Лекари се притичаха да му помагат, Марк не можеше са продължи сам. Все пак след 5 минути пресече линията.

Постъпката на Саган раздели Тура. Половината видяха нечестна игра на световния шампион. И поискаха наказания. Други обаче го защитиха, тъй като Кавендиш тръгна да атакува през 50 сантиметра разстояние между Саган и оградите. Никакъв шанс!

Думата ще е на съдиите. Самият Саган отиде да се извини на Кавендиш. Той се закле, че не е видял атаката на съперника и не го е праснал нарочно с лакът.

Иначе Саган завърши втори, а първи стана Арно Демар (FDJ) - на снимката горе. Французинът взе дебютна етапна победа на Тура, точно когато той навлезе в родината му. Представител на "петлите" не беше печелил спринт на Обиколката от 11 години! Третото място е за Александър Кристоф от Katusha-Alpecin.

Леко разместване в челото на генералното класиране. Лидер остана Герант Томас, но на 7 секунди вече е Петер Сеган, стига да не получи наказание. Трети е Крис Фрум (Team Sky) на 12 секунди, а със същото време вече е австралиецът Майкъл Матюс от Team Sunweb.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика