Петер Саган взе осма победа в Тура с феноменален спринт

OFFNews 03 юли 2017 в 19:18 2374 0

Световният шампион Петер Саган (Bora-Hansgrohe) спечели тежкия трети етап на Тур дьо Франс. Словакът направи невероятен спринт за общо осмата си етапна победа в Обиколката на Франция. Единият крак на "Турминатора" се измъкна от педала, но това не му попречи да задържи с милиметри преднината си.

Той беше сериозно притиснат от атаката на австралиеца Майкъл Матюс (Suweb), а трети след над 5-часовото каране финишира Дан Мартин от QuickStep Floors.

Трудното, криволичещо изкачване на финала подкани доста от фаворитите да атакуват. Ричи Порт от BMC дори изглеждаше, че си е опекъл работата, но Саган мина като експрес покрай него.

"Словакът кара неестествено", възкликна коментаторът на BBC, отразяващи Тура. 

"Благодаря на отбора, че ме държеше през целия етап. Беше наистина трудно изкачване накрая. След атаката на Ричи Порт реших да тръгна. Казах си, че е много рано, но нямах избор. Тогава обаче се измъкна кракът ми, нова грешка", каза Саган, "Матюс почти ме надмина, но съм щастлив от победата". 

Новината в генералното класиране е , че фаворитът Крис Фрум излезе на втора позиция, само на 12 секунди от лидера Герант Томас, негов съотборник в Team Sky. Трети е Михаел Матюс, а Петер Саган вече е на четвърта позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови