Носителят на 'Оскар' Куба Гудинг Джуниър е обвинен в изнасилване

OFFNews 19 август 2020 в 12:45 7332 0

Актьорът и носител на "Оскар" Куба Гудинг Джуниър е обвинен, че два пъти е изнасилил жена в хотелска стая в Ню Йорк през 2013 г., съобщават световните агенции.

Гражданското дело е заведено в съд в Ню Йорк от жена, идентифицирана в съдебните документи като "Джейн Доу", за да се защити самоличността й.

Жената твърди, че е срещнала актьора в бар в Манхатън през август 2013 г. и е била поканена да се присъедини към него за по питие в близък хотел. Гудинг е я склонил да го придружи до хотелската му стая, където е заявил, че трябва да се преоблече. Актьорът след това е изнасилил жената вагинално и анално.

Марк Джей Хелър, адвокатът на Куба Гудинг Джуниър, е заявил, че обвиненията са неправдоподобни.

"Тези обвинения са изфабрикувани. Говори се за събитие отпреди седем години, по повод което никога не е подавана жалба. Вярваме, че те ще бъдат отхвърлени", казва Хелър.

Жената ще търси по съдебен път обезщетения за причинените й вреди.

Петдесет и две годишният Куба Гудинг Джуниър печели "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 г. за изпълнението си във филма "Джери Магуайър".

Миналата година актьорът пледира невинен по обвинения, отправени му от три различни жени, които твърдяха, че ги е опипвал. Предполагаемите инциденти са станали в нощни клубове в Ню Йорк през 2018 г., припомнят агенциите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови