Клуни подарил $14 млн. на 14-те си любими приятели

OFFNews 19 ноември 2020 в 12:49 5075 0

Холивудският актьор Джордж Клуни раздал по 1 милион долара на 14-те си най-близки приятели, за да им покаже колко ги цени, съобщава Си Ен Ен.

Клуни разказал случката в интервю за списание GQ, което го коронова за Икона на годината. Така за пръв път Клуни потвърждава историята, за която пръв разказа в интервю за MSNBC Ранди Гербер през 2017 г. Гербер е предприемач и съпруг на топмодела Синди Крауфорд.

Това се случило след участието на актьора във филма "Гравитация" (2013), където си партнира със Сандра Бълок. Не се очаквало лентата да стане хит, така че Клуни се договорил не за хонорар, а за процент от приходите.

Трилърът обаче станал успешен и Клуни се оказал в няколко милиона повече в сметката си. Тогава още нямал семейство и деца и вместо да спести парите, решил да ги раздаде - в кеш - на любимите си приятели.

"Казах си, че без тях нямаше да имам всичко това. Наистина сме много близки и си помислих, че ако ме блъсне автобус, всички те са в завещанието ми. Тогава защо да чакам да ме блъска автобус", шегува се актьорът.

Така той подкарал един стар ван до склад в центъра на Лос Анджелис, където имало "гигантски палети с кеш", натоварил багажника с 14 милиона долара и поканил приятелите си у дома.

"Държах карта и посочих всички места по света, където съм бил, и нещата, които съм правил благодарение на тях. Казах им: "Как се отплаща човек за това? Ами... какво ще кажете за един милион долара?"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови